i5 6600K, Z170A ve 1660 Super darboğaz yapar mı?

O işlemci 4.8 GHz'e kadar çıkabiliyor düzgün bir soğutucu ile. O kadar zorlamana gerek bile yok gerçi 4.5 yapıp 1.3v core voltaj versen çalışır diye düşünüyorum aynı işlemciden var elimde. Ben 1.280vcore voltajı veriyorum işlemciye 4.5'de 50 dereceyi pek geçmiyor hava soğutmada bile. Hyper 212 var soğutucu olarak.
50 derece mi :D Dostum ben 95+ görüyorum bazen.
Umarım ayaklarımın yanında bi patlama yaşanmaz :D

50 derece mi :D Dostum ben 95+ görüyorum bazen.
Umarım ayaklarımın yanında bi patlama yaşanmaz :D

Siz bence termal macun kontrolü yapın ya da kasaya fan ekleyin. Benim 6600K ömrü boyunca 60 dereceyi görmedi :D 6600K gibi bir işlemciye 95 derece çöle düşmüş kutup ayısı gibi kalır o işlemci tam performans veremez :D

Bir de şöyle R9 390 gibi bir ekran kartı ekleyelim tamamdır füzyon reaktörümüz kullanıma hazır.

Son düzenleme:
2K'da falan kullanmayacak isen OC yapmadığın sürece biraz yapar. Ekran kartı baya kuvvetli yanına yakışan bir işlemci değil.

1070 ile kullandım bu işlemciyi zamanında. Overclock ile darboğaz büyük oranda çözülüyor. Fakat oyun oynarken arkaplan uygulamaları açamıyorsunuz kasıyor.

Siz bence termal macun kontrolü yapın ya da kasaya fan ekleyin. Benim 6600K ömrü boyunca 60 dereceyi görmedi :D 6600K gibi bir işlemciye 95 derece çöle düşmüş kutup ayısı gibi kalır o işlemci tam performans veremez :D

Bir de şöyle R9 390 gibi bir ekran kartı ekleyelim tamamdır füzyon reaktörümüz kullanıma hazır.
Macunu yenileyeli 1 hafta oluyor ekstra 2 fan ekledim. Fakat dediğiniz gibi bi güç kaybı yaşamıyorum.
Dediğim gibi turbo boost'u bile pasif hale getirmiyor. Bende garipsedim başta fakat sanki 45 50 derecelerde çalışıyor gibi davranıyor.

Macunu yenileyeli 1 hafta oluyor ekstra 2 fan ekledim. Fakat dediğiniz gibi bi güç kaybı yaşamıyorum.
Dediğim gibi turbo boost'u bile pasif hale getirmiyor. Bende garipsedim başta fakat sanki 45 50 derecelerde çalışıyor gibi davranıyor.

Yine de uzun vadede zarar verir işlemcinize. Belki bir ihtimal ısı kontrol mekanizması yanlış değerler gösteriyor olabilir. Zaten işlemci 100 derecede kapanıyor diye biliyorum.

Yine de uzun vadede zarar verir işlemcinize. Belki bir ihtimal ısı kontrol mekanizması yanlış değerler gösteriyor olabilir. Zaten işlemci 100 derecede kapanıyor diye biliyorum.
98 de kapanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı