i5 7200U ve GT 940MX laptop ani FPS düşme problemi

Burakumutlu

Hectopat
  • i5 7200U İşlemci
  • -GeForce 940MX Ekran kartı 2 GB
  • -8GB RAM
  • -120 gb SSD
  • -1366x768 Çözünürlük
  • -Windows 10
Knıght Onlıne isimli oyunu oynamaktayım, öyle ahım şahım bir oyun değildir, özellikleri falan her şeyi düşük.
Yaklaşık 3 ay önce bilgisayarımın ısınma problemi var diye normal bir bilgisayarcıda içini açtırıp macun ve fan temizliği yaptırdım. İlk 2 gün harika performans aldım, artık bilgisayarım ısınmıyor ve oyun çok akıcıydı. 2. günün sonunda birden ani FPS düşüşleri, takılmalar ve kasmalar olmaya başladı. Neyse o bilgisayarcıyı aradım anlattım durumu HDD bozulmuş olabilir gelin bir bakalım dedi.
Götürdüm PC'ye format attık eve geldim baktım sorun aynı, güvenip tekrar gitmedim. Aradan bir müddet daha geçti baktım bilgisayar ısınıyor hem de fena. Alev alacak. Oturduğum semtte başka bir yere götürdüm HDD bozulmuş sana bir SSD takalım dedi, tamam dedim SSD'yi de taktırdım eve geldim denedim yine düzelmedi. Artık ne yaptıysam düzeltemedim. Bilgisayar ve oyun içi ayarların hepsini denedim, sorunu nerede aramalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık göstergelerim gayet doğal oyun yaklaşık 1.5 gündür açık, 70 dereceyi geçmiyor yanlış değilse.
372169

Isı probelimi görülmüyor. Nvidia sürüücünün güncel olduğundan emin ol ve ayarlardan yüksek performansı seçip dene. Ayrıca internet değerlerin oyun için tam uygun mu ? Bazı online oyunlarda değerler düşük olunca bu tür problemler olabiliyor.

Isı probelimi görülmüyor. Nvidia sürüücünün güncel olduğundan emin ol ve ayarlardan yüksek performansı seçip dene. Ayrıca internet değerlerin oyun için tam uygun mu ? Bazı online oyunlarda değerler düşük olunca bu tür problemler olabiliyor.
Nvidia sürücelerim güncel, yüksek performansta kullanıyorum zaten. Her zaman internetimde yaklaşık 7 aydır kullandığım internet. 3 aydır bu problemle karşı karşıyayım eskiden sadece anlık takılıyordu mesela şu an ise internet sekmesinden oyuna dönüş yaptığım ilk 5 saniye FPS 30, sonrasında ise birden 120'ye fırlıyor. Çözümü bulamayacağımı düşünüyorum artık. 15 aylık leptopumu sanırım değiştireceğim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı