i5 7400-RX 570 sisteme 144 Hz almak mantıklı mı?

Açıkçası 1-2 oyun için o kadar para baymak bana mantıklı gelmiyor. 100 FPS alsanız ve monitörünüz 60 Hz olsa ekranda gördüğünüz sonuncu kareniz 100 olur ama ekranda 60 tane kare gözükür. Bunun anlamı monitör size kareleri atlayarak gösterir. Tabii insan gözü bunu algılamaz. Bazı oyunlarda fazla yırtılmaya sebep olabilir veya kasıyormuş hissiyatı da olabilir. Veya aksine 60 FPS'den akıcı bir deneyim de sunabilir ama yine de en iyisi bu tarz durumlarda V - Sync'i açmak.

144 Hz ve üzeri tazeleme hızı sunabilen monitörlerde isteğe bağlı olarak Hz ayarı yapılabiliyor, sistemden alınan FPS'ye göre de değiştirebilme imkanı var bu ayarın, üstelik ileride yeni ve çok daha güçlü bir sisteme yükseltme yapıldığı zaman yeni bir monitör almaya da gerek olmaz.

144 Hz ve üzeri tazeleme hızı sunabilen monitörlerde isteğe bağlı olarak Hz ayarı yapılabiliyor, sistemden alınan FPS'ye göre de değiştirebilme imkanı var bu ayarın, üstelik ileride yeni ve çok daha güçlü bir sisteme yükseltme yapıldığı zaman yeni bir monitör almaya da gerek olmaz.
Zaten 144 Hz monitör alsa şimdilik sabitlemeye gerek kalmaz. Ben kendi görüşümü bildiriyorum. Arkadaş herkesin görüşünü dinler sonra kendisi karar verir :).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı