i5-7400 Sistem yükseltilmeli mi yoksa sıfır mı alınmalı?

mcaaaan

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, bir sistemim var, eskidi. Yükseltmek için bir plan veya tavsiye almak istiyorum. Altyapıyı kullanabilir miyim, yoksa “işe yaramaz” deyip sıfırdan sistem almak mı makul?

Sistemim:

• Intel Core i5-7400
  • 16 GB DDR4 RAM
  • MSI MS-7996 anakart
  • NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti

Altyapı olarak ekran kartını tutabilirim diye düşündüm ama pek değmez gibi geldi. Yine de görüşlerinizi duymak isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bir sistemim var, eskidi. Yükseltmek için bir plan veya tavsiye almak istiyorum. Altyapıyı kullanabilir miyim, yoksa “işe yaramaz” deyip sıfırdan sistem almak mı makul?

Sistemim:

• Intel Core i5-7400
  • 16 GB DDR4 RAM
  • MSI MS-7996 anakart

Altyapı olarak ekran kartını tutabilirim diye düşündüm ama pek değmez gibi geldi. Yine de görüşlerinizi duymak isterim.

4C/4T çekirdekli performansı da iyi olmayan bir işlemci kullanıyorsunuz. Anakartı tutayım derseniz alınabilecek bir tek i7'ler var ama onlar hem pahalı olabilir hem de anakarta takılabilecek son işlemci olur, ileride ondan da memnun olmazsanız anakart değişimi şart olacak. Ekran kartınız sisteme göre iyi bile kalıyor bence R5 3600'lü AM4 altyapıya geçmelisiniz. Çok yüksek bir bütçeniz varsa parça değiştirmek yerine bu sistemi direkt kaldırabilirsiniz.

Bence komple sistemi sat sağlam bir RX 5060 Ti 16 GB veya RX 7800 XT'li bir sisteme geçiş yap derim ben. Bütçeni bilmiyorum tabii ama. Elindeki bileşenlerin devri geçti artık maalesef.

Sistemim:

• Intel Core i5-7400
  • 16 GB DDR4 RAM
  • MSI MS-7996 anakart

Sıfırdan toplamak daha iyi olur. Eğer sıfırdan toplarsansanda özellikle 5060ti dene çöpten uzak dur

5060 Ti 16 GB versiyonu iyi de 8 GB versiyonu çöp dediğin gibi. Insan 12 GB falan cikarir en az.
Yok hocam 16GB da iyi değil. İyi değilden kastım o fiyatı hak etmiyor. 22k bandına satılıyor ve 22k ya o kartı almak bence çok büyük hatadır, 7800 XT almak çok daha mantıklı. En kötü ihtimalle sarı sitede 25-26k ya satılan sıfır veya 2-4 haftalık RTX 5070 almak daha mantıklı olur

Geri
Yukarı