i5 7400 ve GTX1060 darboğaz sorunu

dewilkinq43

Hectopat
Yer
Kütahya
Daha fazla  
Darboğaz hakkında bi soru soracağım, normalde işlemci kullanımı %30-40 arasında geziyor ama ne uygulama açsam yük veriyor. %100 civari yiyor, oyuna giriyorum fakat o da %100 geziyor ufak da olsa da hafif kasma yapıyor. Kasma yapmaması için görev yönetici açıyorum fakat kendi kendine düzeltiyor. 1 yıl 7 ay önce İtopya'da almıştım işlemciyi, darboğaz hakkında yeni öğreniyorum maalesef sizce ne yapmalıyım ?

Sistemim:

MSI B250M Pro VDH
Corsair 8GB Single RAM 2133MHz
Gigabyte Aorus Xtreme GTX1060 9Gbps

Önceden Asus Strix GTX1050Ti kullanıyordum o da aynı geçerli darboğaz hakkında maalesef. Sorun ekran kartı'da değil işlemci sorunu. Sizce servise verilmeli mi sonuç ne olur ? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciyle darboğaz yapmaması lazım. Garantisi devam ediyorsa mutlaka servise verilmeli.

Arkada açık başka programlar var mı ? Msi afterburner ile değerlere bak görev yöneticisi açmak için alt tab çektiğinde değerler bir anda değişir. Gerçek zamanlı olarak değerleri bizimle paylaşır mısın ?

Her oyunda oluyor. Grafiği yüksek ise düşürmek zorunda kalıyorum oyun kasmaması için.
Fps'in ne kadar yüksek olursa işlemcin okadar çok kullanılır. Oyunun grafik ayarlarını yükselterek dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…