i5 7500 RX 580 düşük performans sorunu

dgknyilmaz

Centipat
Herkese merhaba. i5 7500 işlemciye sahibim. Ancak performansı çok düşük. Bazı platformlarda canlı yayınlar yapıyorum. Ve oyunda kasmalar, FPS düşüklüğü yaşıyorum. Encoder olarak AMD H.264'ü yani ekran kartını kullanıyorum. Bazı yayıncılarda da i5 7500 var ama onların i5 işlemcisi tabiri caizse bir i9 işlemci gibi çalışıyor. Aynı işlemciyle sorun yaşayıp çözüm bulan veya önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Sistem.
Ekran kartı: RX 580 8G.
İşlemci: i5 7500.
RAM: HyperX 8G 2133.
Anakart: ASUS H110M-K.
Depolama olarak 240 GB SSD. Depolamanın yarısı boş.

Herkese merhaba. i5 7500 işlemciye sahibim. Ancak performansı çok düşük. Bazı platformlarda canlı yayınlar yapıyorum. Ve oyunda kasmalar, FPS düşüklüğü yaşıyorum. Encoder olarak AMD H.264'ü yani ekran kartını kullanıyorum. Bazı yayıncılarda da i5 7500 var ama onların i5 işlemcisi tabiri caizse bir i9 işlemci gibi çalışıyor. Aynı işlemciyle sorun yaşayıp çözüm bulan veya önerisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler.

Sistem.
Ekran kartı: RX 580 8G.
İşlemci: i5 7500.
RAM: HyperX 8G 2133.
Anakart: ASUS H110M-K.
Depolama olarak 240 GB SSD. Depolamanın yarısı boş.
Şu sistemin tek eksiği + 8GB RAM ve dual channel.

İ5 7500 aslına bakarsanız kaliteli bir yayın yapmak için yeterli bir işlemci değil.
Sadece oyun oynamak için bile bazı oyunlarda yüzde 100 kullanıldığını kendiniz de gözlemleyebilirsiniz.

Bazı yayıncılar derken donanım birebir aynı mı mesela?
İkinci yayın bilgisayarı ya da yayın kartı kullanıyor olabilirler çünkü.

Herkes Ryzen Islemciler'de dual olmadigi surece performans alinmadigini belirtiyor. Senin gibi bende problem yasiyorum, Siparis verdigim 2. Ramim geldi bakalim degisiklik olursa yazarim post a.

İ5 7500 aslına bakarsanız kaliteli bir yayın yapmak için yeterli bir işlemci değil.
Sadece oyun oynamak için bile bazı oyunlarda yüzde 100 kullanıldığını kendiniz de gözlemleyebilirsiniz.

Bazı yayıncılar derken donanım birebir aynı mı mesela?
İkinci yayın bilgisayarı ya da yayın kartı kullanıyor olabilirler çünkü.

Bir yayıncı arkadaşımda i5 7500 + RX 570 var. Fortnite oyununu benden akıcı oynuyor. Ve yayınıda bir o kadar güzel. Yayında iken discorddan konuşunca ses kesilmeleri oluyor bende. Ama onda olmuyor.
Herkes Ryzen Islemciler'de dual olmadigi surece performans alinmadigini belirtiyor. Senin gibi bende problem yasiyorum, Siparis verdigim 2. Ramim geldi bakalim degisiklik olursa yazarim post a.

Hocam çok iyi olur valla. Haber ederseniz minnettar olurum.

Bir yayıncı arkadaşımda i5 7500 + RX 570 var. Fortnite oyununu benden akıcı oynuyor. Ve yayınıda bir o kadar güzel. Yayında iken discorddan konuşunca ses kesilmeleri oluyor bende. Ama onda olmuyor.

Hocam çok iyi olur valla. Haber ederseniz minnettar olurum.

Peki arkadaşınızda herhangi bir yayın kartı olmadığından emin misiniz?

Donanım birebir aynı mı bellek kapasitesi mesela.

Ve OBS ayarlarınız yanlış olabilir belki.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı