i5 7500 ve Sapphire RX 480 Sistem Toplama

Alperen Saygın

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
  • İşlemci: i5 7500
  • Anakart: MSI B250M Bazooka
  • İşlemci Soğutucu: Stok Fan
  • Ekran Kartı: Sapphire RX 480 Nitro+ O.C. 8GB
  • RAM: Kingston HyperX Fury 8GB 2400MHz
  • SSD: Kesinlikle sonradan alacağım. (Eylül-Ekim gibi) Tavsiye edebilirsiniz.
  • Hard Disk: WD Blue 1TB 7200 RPM
  • PSU: Size sormam gereken kısım
  • Kasa: Dark N10 / Dark Shadow düşünüyorum.
  • Monitör: BenQ GW2270H
Toplamayı düşündüğüm sistem bu şekilde. Sistemin öncelik sırası:
  1. Oyun
  2. Yayın
  3. Render

Neden GTX 1060 değil de RX 480 derseniz daha uygun fiyata aynı performansı(oyun başına ortalama FPS farkı) sunuyor. Ayrıca DX12 oyunlarda daha iyi olduğu için daha ileriye dönük olduğunu düşünüyorum. PSU konusuna gelirsek çok kişiye sordum kimi 500W 80+ yeter dedi kimi 600W al dedi. Gerçekten PSU konusunda çok kararsızım. 500W ile kullanan var mı? Yoksa ucuzundan yetecek güç kaynağı önerir misiniz? Bir de bildiğim kadarıyla bu ekran kartı fabrika çıkışı O.C'li, buna daha fazla hız aşırtma yapabiliyor muyuz? Yapsak sıcaklığı çok yüksek olur mu?

500W 80+ kaliteli bir güç kaynağı işini görecektir ama ben olsam 600W alırdım.

Bir de bana kalırsa HDD'yi sonradan alıp SSD ile topla. İşletim sistemini SSD'ye kurmak için tekrar uğraşman gerekir yoksa.

500W 80+ kaliteli bir güç kaynağı işini görecektir ama ben olsam 600W alırdım.

Bir de bana kalırsa HDD'yi sonradan alıp SSD ile topla. İşletim sistemini SSD'ye kurmak için tekrar uğraşman gerekir yoksa.
Marka olarak önerin var mı?
Format atmak dert değil. HDD'yi zaten aldım. Senin dediğin gibi SSD'yi almış olsam birkaç oyun anca yüklenirdi kalan yere.

• İşlemci: i5 7500
  • SSD: Kesinlikle sonradan alacağım. (Eylül-Ekim gibi) Tavsiye edebilirsiniz.
  • PSU: Size sormam gereken kısım
  • Kasa: Dark N10 / Dark Shadow düşünüyorum.
Toplamayı düşündüğüm sistem bu şekilde. Sistemin öncelik sırası:
  1. Oyun
  2. Yayın
  3. Render

Neden GTX 1060 değil de RX 480 derseniz daha uygun fiyata aynı performansı(oyun başına ortalama FPS farkı) sunuyor. Ayrıca DX12 oyunlarda daha iyi olduğu için daha ileriye dönük olduğunu düşünüyorum. PSU konusuna gelirsek çok kişiye sordum kimi 500W 80+ yeter dedi kimi 600W al dedi. Gerçekten PSU konusunda çok kararsızım. 500W ile kullanan var mı? Yoksa ucuzundan yetecek güç kaynağı önerir misiniz? Bir de bildiğim kadarıyla bu ekran kartı fabrika çıkışı O.C'li, buna daha fazla hız aşırtma yapabiliyor muyuz? Yapsak sıcaklığı çok yüksek olur mu?

Corsair Force Le Serisi SSD'lere bakabilirsiniz. Fakat render ve yayıncılık demişsiniz. Yayıncılık da iyi bir işlemci gerektirir. Render'ın güçlü bir işlemci gerektirdiğini söylememe gerek yok zaten.

Corsair Force Le Serisi SSD'lere bakabilirsiniz. Fakat render ve yayıncılık demişsiniz. Yayıncılık da iyi bir işlemci gerektirir. Render'ın güçlü bir işlemci gerektirdiğini söylememe gerek yok zaten.
Alacağım zamanki fiyat durumuna göre işlemciyi yükselteceğim. İlk önceliğim işlemci olacak. Şuan yazdığım hdd, ram ve anakart bende var. Psu konusunda ne önerirsin?

Büyçeni artıramıyosan R5 serisini bekle. Aynı fiyata daha iyi render performansı elde edersin. Bütçeni artırırsan da kesinlikle R7 1700 alman lazım. Yayın ve render performansında inteldeki rakibi olan 7700k ya göre daha performanslı. Üzerinde güzel bi soğutucu da geliyor. B350 bir anakartla kullanırsın. Ekran kartını RX 480 almalısın. 2k veya 4k bi monitörün yoksa 1070, 1080 gibi kartlar sana yaramaz.

Büyçeni artıramıyosan R5 serisini bekle. Aynı fiyata daha iyi render performansı elde edersin. Bütçeni artırırsan da kesinlikle R7 1700 alman lazım. Yayın ve render performansında inteldeki rakibi olan 7700k ya göre daha performanslı. Üzerinde güzel bi soğutucu da geliyor. B350 bir anakartla kullanırsın. Ekran kartını RX 480 almalısın. 2k veya 4k bi monitörün yoksa 1070, 1080 gibi kartlar sana yaramaz.
Yazdığım anakart, ram ve hdd elimde var.
Mayıs ayında işlemci, ekran kartı, psu, kasa ve monitör için 3000 TL bütçem olacak.

Render ve yayıncılık gibi bir niyetiniz varsa çok yakın fiyata 11 Nisan'da çıkacak olan 6 çekirdek 12 izlekli Ryzen 5 1600 almanızı tavsiye ederim. Onun dışında ekran kartın çok güzel. Hayırlı olsun.

Güç kaynağı olarak "aerocool vx500" düşünüyorum, iyi midir?

@MF @Recep Baltaş

• İşlemci: i5 7600
  • SSD: Eylül-Ekim gibi alacağım. Tavsiye edebilirsiniz.
  • PSU: Aerocool VX500
  • Kasa: Dark N10
Son değiştirdiğim hali bu. Sistemde herhangi bir uyumsuzluk yok, sistem hakkında tavsiyeniz var mı ve bu psu bu sisteme yeterli olur mu? PSU seçerken çok araştırdım en ucuz bunun yeteceğini düşünüyorum. 180W TDP'li kartla VX400 kullanan varmış, bunun bana her türlü yetmesi gerek. HDD, RAM ve anakart elimde var. SSD dışındaki eksik parçaları Mayıs ayında alacağım.

@Berkay Çobanoğlu @JaroxJamaica @Recep Baltaş değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı