I5-7600K ve GTX 1070 FPS Düşme Sorunu

Jıjoe

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar resimde de görüldüğü gibi işlemci yüzde yüz ama ekran kartı az kullanılıyor. Bu darboğaz denen şey fakat sorun bunun olmaması gerekiyor. İşlemci I5-7600K, ekran kartı ASUS GTX 1070. Bu sorun artık çok canımı sıkmaya başladı. İşin en garip yanı ise oyuna girince sorun yok yani fotoğrafı R6'da çektim, oyuna girdikten sonra hiçbir ayar değişikliği yapmadan 80-90 FPS alırken 1 saat sonra aşağı yukarı 30-40 FPS düşüş olmaya başlıyor. İlk akla gelen ısınıyordur ama ısınmıyor da. Resimde de görüldüğü gibi işin içinden çıkamadım. GTA 5 gibi oyunlarda da oluyor bir bilen yardım ederse sevinirim. Resimde 69 FPS olduğuna bakmayın 45'lere kadar düşüyor.

IMG_20190819_232346.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar resimde de görüldüğü gibi işlemci yüzde yüz ama ekran kartı az kullanılıyor. Bu darboğaz denen şey fakat sorun bunun olmaması gerekiyor. İşlemci I5-7600K, ekran kartı ASUS GTX 1070. Bu sorun artık çok canımı sıkmaya başladı. İşin en garip yanı ise oyuna girince sorun yok yani fotoğrafı R6'da çektim, oyuna girdikten sonra hiçbir ayar değişikliği yapmadan 80-90 FPS alırken 1 saat sonra aşağı yukarı 30-40 FPS düşüş olmaya başlıyor. İlk akla gelen ısınıyordur ama ısınmıyor da. Resimde de görüldüğü gibi işin içinden çıkamadım. GTA 5 gibi oyunlarda da oluyor bir bilen yardım ederse sevinirim. Resimde 69 FPS olduğuna bakmayın 45'lere kadar düşüyor.

Eki Görüntüle 429265
Öyle bir işlemci varmı?

CPU kullanımın yüzde yüz iken ekran kartı kullanımın düşük grafik ayarlarını arttırarak dengelemeye çalış.80-90 dan 30-40 a düşmesinin sebebi işlemciyi iyi soğutamadığın dan gücünü yani voltajını düşürüyor.

Pek hatırlamadım açıkcası. :D
Intel'in kendi sitesindeki bilgiler.
CPU kullanımın yüzde yüz iken ekran kartı kullanımın düşük grafik ayarlarını arttırarak dengelemeye çalış.80-90 dan 30-40 a düşmesinin sebebi işlemciyi iyi soğutamadığın dan gücünü yani voltajını düşürüyor.
Sıcaklık 60 derece gösteriyor. Gayet de soğutulmuş.

Yani kısaca ilk yarım saat bir saat darboğaz olmazken, ekran kartı adam akıllı çalışırken ilerleyen saatlerde darboğaz olmaya başlıyor ve ekran kartı kullanımı düşüyor, doğru anlamış mıyım?

Anakartın ne?
aynen öyle anakart asus b-250m plus evet z yonga setli değil aldığımda bilinçli değildim :) ama alakası yoktur zannımca

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı