i5 7600k veya i7 7700

Çoğunluğu oyun odaklı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bazen ödev falanda yapacağım tabi. Biraz da geleceğe yönelik bi sistem olmasını istiyorum. RX 480 ekran kartı kullanacağım. Sizce İ5 7600k (3.8GHZ) + işlemci soğutucu mu yoksa i7 7700 (3.6GHZ) mi ? Karar veremedim. Nedenleriyle beraber yazar mısınız? :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün senin soru sorma günün galiba.:)
İ7 7700 daha üstün bir işlemcidir, İ5 işlemciler İ7 modelleriyle kapışamaz çok eski model olmadığı sürece. Yazın sistem alacağın için o zamanlarda Ryzen işlemcilerde çıkacak. Kullanacağın ekran kartına bağlı olarak bütçe tasarrufu yapmak için İ5 modelleri oyun için fazlasıyla yeterli. Haswell-Refresh, Skylake ve Kaby Lake İ5 modellerinin piyasa da 1080P ekran da darboğaz yaptığı kart sayısı çok az. 2K-4K çözünürlüklerinde ise bu işlemciler hiçbir kartla darboğaz yapmaz.

Fiat linea vs Mercedes c 180?

i7 7700 + h270 al keyfine bak. Stok soğutucu ile idare eder ilerde ihtiyaç duyarsan hyper 212evo alır sistemi şahlandırırsın. Aklına gelebilecek her şeyin için i7 7700 işini rahatlıkla görecektir.
i7 7700 rx 480ini çerez niyetine yer dönüp arkasına bile bakmaz. İlerde ekran kartını güncellemesi yaparken rx480 ini çıkarır istediğin ekran kartını takar keyfine bakarsın.

Not: i7 7700k + rx480 sistem toplamış birisi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı