i5 8250U frekans yükseltme

aquaporcy

Kilopat
Yer
Çanakkale
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming A15, Ryzen 7 7735HS, RTX 4050 140W, 24 GB 4800 MHz RAM
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
i7 8250U işlemcimi 1.6 GHz'de kullanıyorum, 3.40 GHz'e kadar çıkartılabiliyormuş. Ben bunu 2.2-2.5 GHz falan yapmak istiyorum. Bunu nasıl yaparim ve bu hızlarda ısınma çok olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
3.40 GHz olarak belirtilen değer, Turbo Boost değeridir. Yani sistem ihtiyaç duyduğunda işlemci frekansını otomatik yükseltiyor. Sizin bir şey yapmanıza gerek yok.
Biliyorum. İnternette karşılaştırmalı FPS videolarında arada sadece 5FPS fark var. Bir uçurum yok yani eğer FullHD ekran istiyorsan
5 FPS' den fazla fark var zaten MX 150' li modelinin pahalı olmasının sebebi bu. MX 150 daha iyi ve daha pahalı.

Biliyorum. İnternette karşılaştırmalı FPS videolarında arada sadece 5FPS fark var. Bir uçurum yok yani eğer FullHD ekran istiyorsan
%5 fark yok. MX150 yaklaşık 2.5 kat daha fazla FPS veriyor. Zaten güç olarak GTX 950M'den birazcık daha iyi. Radeon 530 ise 940MX'ten bile daha güçsüz bir kart. Aşağıdaki linklerde oyunlarda aldığı FPS değerlerini inceleyebilirsin.
https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-530-GPU-Benchmarks-and-Specs.214534.0.html
https://www.notebookcheck.net/NVIDI...pecs-of-the-GT-1030-for-Laptops.223530.0.html

Aşırı sıcak bir memlekette değilseniz eğer soğutması gayet ideal. Ben Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeyim ve hâliyle cehennem gibi yanıyoruz. Bilgisayar ne yapsın? Soğutucu ne yapsın?
Ses konusunda nasıl?

Lenovo ideapad 320 i5-8250u 8gb ddr4 ram 1tb hdd mx150 3.4GHz de kullanıyorum sürekli oyunlarda 86 87(3.4GHz de) derece görüyor maksimum 1.6 ghz(1.6ghz de maks 74 derece görüyor) da fps in az olduğunu fark ettiğim için sürekli 3.4ghz sabitleyen bir programla kullanıyorum

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı