i5 8250U Minecraft sıcaklık sorunu

Galiba benim işlemcim ısındığı için tam performans gösteremiyor. 95 üstüne çıktığında duruyor. Örneğin %50 kullanım üzerine çıkmıyor CS:GO'da bile.

Benim de laptopumda i5 8250U var AMD Radeon 530 ekran kartı da var 4 GB CS:GO'da işlemci %30 kullanımda 68 derece alıyor ve Ultra ayarlarda 120 FPS sabit alıyorum Minecraft'ta en yüksek ayarlar + Motion blur shaderpack ile 200 FPS alıyorum sabit ısınma yok gayet akıcı oynuyorum
Galiba benim işlemcim ısındığı için tam performans gösteremiyor. 95 üstüne çıktığında duruyor. Örneğin %50 kullanım üzerine çıkmıyor CS:GO'da bile.

Ekran kartının da büyük rolü var.

Bu sıcaklık değerleri undervolt ile düşmez. Sorun dediğiniz gibi işlemci sıcaklığında. Termal macun değişimi ve fan temizliği yapın.

Oynatılmıyor hocam heatsnik bende ellemedim vida yüzünden

Ben o zaman deneyeyim xtu üzerinden undervolt i5-8250U için önerdiğiniz ayar var mı?

Ben o zaman deneyeyim xtu üzerinden undervolt i5-8250U için önerdiğiniz ayar var mı?
Core Voltage Offset değerini -0,080V değerine çekerseniz stabil bir şekilde çalışabilir. Eğer ısı değerinden yine memnun olmazsanız -0,090V' a kadar çekmeyi deneyebilirsiniz ancak daha ilerisine gitmenizi önermiyorum. Çok işe yarayacağını da sanmıyorum.

Heatsink oynatılmıyor derken? Atladığınız bir vida olmasın? Eğer birazcık bile yerinden oynattıysanız heatsink'i termal macunu yenilemeniz gerekebilir. Cihaz marka/modelini söyleyebilir misiniz?

Hocam -0, 105V şu an sıkıntısı yok bayağı düşürdü değerleri maks 85 3.0GHz'de 2.8 2.9'da 75 79 arası mükemmel stabilitede kullanıyorum şu an
Heatsinkte vida yalama hocam elleyemiyorum vidası çıkmadığı için

şöyle hocam baya iyi 3.0ghz de bence bu sıcaklık

Değerler öncekine göre iyi. Geçmiş olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…