i5 8300 ve GTX 1050 GTA 5 FPS Düşmesi

212181

Kilopat
Problemim başlıkta okuduğunuz gibi, öncelikle sistemimi yazarak başlayayım.

• Intel i5-8300H
  • 8 GB RAM
  • NVIDIA GTX 1050

Oyunum orijinal, FPS konusunda hiçbir sıkıntım yok. Genellikle 50 FPS'in altına inmiyor oyun fakat 1-2 saat oynadıktan sonra aşırı drop (FPS aynı değerlerde, anlık takılmalar) yemeye başlıyorum. Bu bir süre sonra artık çekilmez bir hal alıyor. Isı değerlerini kontrol ettim onlarda da bir problem yok. Önerileri bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Problemim başlıkta okuduğunuz gibi, öncelikle sistemimi yazarak başlayayım.

• Intel i5-8300H
  • 8 GB RAM
  • NVIDIA GTX 1050

Oyunum orijinal, FPS konusunda hiçbir sıkıntım yok. Genellikle 50 FPS'in altına inmiyor oyun fakat 1-2 saat oynadıktan sonra aşırı drop (FPS aynı değerlerde, anlık takılmalar) yemeye başlıyorum. Bu bir süre sonra artık çekilmez bir hal alıyor. Isı değerlerini kontrol ettim onlarda da bir problem yok. Önerileri bekliyorum.
Hangi çözünürlükte oynuyorsun ?

Sıkıntı büyük ihtimalle ramden kaynaklı. Ben oynarken 12-13 GB ram tüketimi gördüğümü hatırlıyorum. Anlattığınız sorun da ramden kaynaklı olduğunu kanıtlıyor. Ram kullanım miktarı artıp sınıra gelince takılma yaratır. Ram miktarını en azından 16 GB yaptığınızda sorununuz çok büyük ihtimalle düzelecektir.

Sıkıntı büyük ihtimalle ramden kaynaklı. Ben oynarken 12-13 GB ram tüketimi gördüğümü hatırlıyorum. Anlattığınız sorun da ramden kaynaklı olduğunu kanıtlıyor. Ram kullanım miktarı artıp sınıra gelince takılma yaratır. Ram miktarını en azından 16 GB yaptığınızda sorununuz çok büyük ihtimalle düzelecektir.
GTA 5 Mi? 2015 oyunu için imkansız.

Oyun içi grafik ayarlarımı bu donma problemi yüzünden Medium yapmıştım. Bugün Windows güncellemelerini yaptıktan sonra Very High yaptığımda garip bir şekilde FPS artışı oldu ve belirttiğim problem bir nebze de olsa azaldı. Fakat işin asıl garip yani GPU kullanımım hala %50 seviyelerinde. CPU kullanımım da çok nadir %70'in üstüne çıkıyor. Benim bilgisayarım tembel sanırım :D GPU kullanımını nasıl arttırabilirim?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı