i5 8300H Ubuntu durmadan çöküyor

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar öncelikle eksik ayrıntı verdiysem uyarın ama sanal makine dışında ilk kurulumum olduğu için bilgisizim. Ubuntu 19.10 sürümünü USB'ye yazdırdım GPT olarak, buraya kadar bir sorun yok. İnternetim olmadığından ve elimde 19.10 ISO'su olduğundan dolayı bu sürümü kurdum ama "güncelleştirmeler ve diğer yazılımlar" sekmesinde imleç döner durumda kaldı hep. Sonrasında çözümü "safe graphics" seçeneğiyle yüklemede buldum. Bu sefer de kurulum sonrası sıkıntı yaşadım. Ayarlar bölümüne hiçbir şekilde giremiyorum. Sağ tıklayıp görüntü ayarlarına girmek istediğimde sistem donuyor ve hiçbir şekilde yanıt vermiyor. Telefondan internet bağlayıp araştırma yapmak istedim bunun için ama kendisi Wi-Fi ayarlarına da girmiyor . Sadece sağ üstteki panel üzerinde gösterdiği kadarıyla erişebiliyorum Wi-Fi ayarlarına. İnterneti bağlasam bile ne yapacağımı bilmiyorum. Araştırdığım kadarıyla harici ekran kartı sürücüleriyle alakalı deniyor ama foruma da sormak istedim.

Sistem özellikleri:
  • Intel i5 8300H 2.3GHz ila 4.0GHz
  • 8 GB 2666MHz çift kanal RAM
  • Intel UHD 630 & NVIDIA GTX 1050 4 GB Mobile.

Son düzenleme:
Normal kurulumu yaparken 3. parti yazılımları kurmayı seçtiniz mi?
Seçmedim, ekstra birçok şeyi seçmeye çekindim çünkü dediğim gibi "safe graphics" seçene kadar hep takılmalar yaşadım kurulumda. Güç düğmesiyle kapayıp tekrar başlamak zorunda kaldım.
Ayrıca dediğiniz seçenek için internet gerekiyor mu? İşlemleri bu sefer ona göre internetle yapmaya çalışacağım ama yine de mobil veri olduğu için sınırlı, koca Ubuntu sürümünü güncellesin istemem.

Anladım. 3. parti yazılımlar arasında NVIDIA sürücüleri de yer alıyor. Bu yüzden seçmeniz daha iyi olurdu. İnternetiniz sınırlı ise pek önermiyorum, çünkü indirme yapıyor.
Peki terminal kullanarak donanımıma uygun sürücüyü indirme imkanım var mı? Birkaç kişinin yaptığını gördüm ama harici ekran kartım için hangi sürücü kodu uygun bilmiyorum.

Ubuntu 19.10 sürümü desteği 20 gün sonra bitiyor.
Uzun süreli destek sürümü olan 18.04 veya 20.04 sürümlerini öneririm.
İndirdiğiniz ISO dosyasının MD5 kontrolünü mutlaka yapın.
Teşekkür ederim, peki ekran kartım için hangi numarayı girmem gerektiğini doğrulayabileceğim bir yöntem var mı?

Menüden Uygulamalar ve Seçenekler adlı yazılım otomatik belirliyor ve kuruyor.

Ubuntu 19.10 sürümü desteği 20 gün sonra bitiyor.
Uzun süreli destek sürümü olan 18.04 veya 20.04 sürümlerini öneririm.
İndirdiğiniz ISO dosyasının MD5 kontrolünü mutlaka yapın.
MD5 kontrolünü yapıp hash değerlerini doğruladım o konuda şüphe kalmaması için. Peki kurulumu yapmam ardından 19.10 sürümünü güncellemeyle 20.04 yapmam mümkün mü? Tahminen ne kadar veri tüketeceği hakkında bilgilendirme yapıyor mu biliyor musunuz? Normalde terminalden paket kurarken ne kadar indirme yapılacağı ve kurulum ardından ne kadar alan kullanacağı yazıyor diye biliyorum ama buna emin değilim.

Yükseltme yapmak çoğu durumda sağlıklı olmaz, doğrudan 20.04 kurmanızı öneririm.
Paket kuracağın zaman uçbirimde indirilen paketlerin boyutunu ve diskteki boyutunu bildirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…