i5 8400 RTX 2060'ı besleyebilir mi?

GoldenGhoster

Centipat
Merhabalar benim FSP Hexa 500 serisi 500W PC'm var ve ekran kartım yetersiz kaldığı için alacağım ekran kartı ASUS GeForce ROG STRIX RTX2060 Super Evo 8 GB GDDR6 256Bit benim bileşenlerim ise:
Gigabyte B360M DS3h.
İşlemcim ise i5 8400 overclok yaptıracağım o yüzden besleyebilecek.
Ballistix RAM 8 GB DDR4 2666 2 tane.
Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende i5-9400f işlemcili sistem aldım. Bildiğim kadarıyla GTX1660Super ile tam uyumlu çalışıyor. Büyük ihtimalle sizin işlemciniz de 1660S ile çok stabil, gayet uyumlu çalışacaktır. YouTube'da videoları var benchmark testlerinin, oradan da bakabilirsiniz. Benim önerim 1660S.

Yanlış bilgilendirme
8.nesil Intel islemciler oldukca guclu lakin 10.nesille birlikte 10nm tecknolojisine gecen Intel termal anlamda bir dev oldu denebilir. Tabi ki AMD 4000 serisinden sonra :)
ıslemci ekran kartinizi besleyebilir.
Hatta ileriki donemlerde OC yaparsaniz bile bir darbogaz yapmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
8.nesil intel islemciler oldukca guclu lakin 10.nesille birlikte 10nm tecknolojisine gecen intel termal anlamda bir dev oldu denebilir. Tabi ki amd 4000 serisinden sonra :)
Islemci ekran ksrtinizi besleyebilir
Hatta ileriki donemlerde oc yaparsaniz bile bir darbogaz yapmaz.
Eğer soket değişimi olmasaydı büyük avantaj olacaktı, fakat soket değişmese de zaten soğutma bakımından zayıf anakartlarda 10. Nesil düzgün çalışamazdı. Bence 10. Nesil önermekten vazgeçin çünkü hem pahalı anakart hemde pahalı soğutma gerekli.

İşlemcisi OC kapalı bir işlemci. Besler şu an ancak ilerisi için değiştirmeniz gerekebilir işlemciler çoklu çekirdek kullanınca yetersiz kalacaktır.

Ben ekran kartının OC'unu soylemistim.
Evet ilerideki donemlerde stok sogutucu falan kullanirsaniz isinir cekirdekler. Oyun icin yetmez. O yuzden AMD 3600 almanizi öneririm. Anakartin da B450M Dragon olmasina onem gosterin.

@GoldenGhoster, i5 8400 çarpan kilidi kapalı bir işlemci ve elinizde Z tip çipset bir anakart olmadığı için harici olarak hız aşırtma yapamazsınız. Size tavsiyem bir adet daha 8 GB RAM daha alın, çift kanal 16 GB RAM desteği ile RTX 2060'ı her türlü besleyebilirsiniz.

Ben ekran kartinin ocunu soylemistim
Evet ileriki donemlerde stoc sogutucu falan kullanirsaniz isinir cekirdekler oyun icin yetmez o yuzden amd 3600 almanizi anakartinda b450m dragon olmasina onem gosyerin.
Anlamıyor musunuz? "Elimdeki işlemciyi değiştiricem bana işlemci önerin" demiyor ki. Ayrıca Asus B450 serisinin işlemciyi güç bakımından beslemesi zayıf. Stok soğutucu konusunda haklısınız ama AMD işlemciden az ısındığı kesin.

Anlamıyor musunuz? "Elimdeki işlemciyi değiştiricem bana işlemci önerin" demiyor ki. Ayrıca Asus B450 serisinin işlemciyi güç bakımından beslemesi zayıf. Stok soğutucu konusunda haklısınız ama AMD işlemciden az ısındığı kesin.
Benim CPU-Z uygulamamda Core Speed 3788 3888 gibi değerlerde gidip geliyor bu ne anlama geliyor besler mi?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı