i5 8400 ve GTX 1060 stuttering sorunu

Clastrox

Decapat
Bundan 6-7 ay önce yaşadıgım stuttering sorunu yüzünden sizlere danışmıştım. Kimileri SSD kimileri ise RAM yetersizliginden dolayı bu sorunu yaşadıgımı söylemişti. Ben de SSD ve RAM takviyesi yaptım. Ama sorun çözülmedi. Ama şöyle bir şey var. RAM takviyesinden sonra RAM'leri XMP profilinde(2666 MHz) çalıştırdıgım zaman takılmalarda degişen bir şey olmuyor. Ama RAM'leri Auto'da(2133 MHz) çalıştırdıgım zaman takılmalarda azalmalar oluyor.
Oyunlar SSD'e yüklü. Sıcaklıklar normal. Darbogaz sorunu yok.
Takılmalar arada random olmasıyla birlikte arada bir de büyük yapıların yanına gelince oluyor.
İşletim sistemim: Windows 10 PRO
Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
  • EKRAN KARTI : Galax GTX 1060 6 GB
  • İŞLEMCİ : i5 8400
  • ANAKART : ASRock H310m-HDV
  • RAM : Team T-force 2666 MHz (8x2)
  • SSD : Samsung Evo 860 250 GB
  • HARDDİSK : Seagate 1 TB 7200 RPm
  • PSU : High Power 500 W 80+ Plus

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de seninle aynı sisteme sahibim (markalar farklı). Bu durumu şöyle aşabilirsin: Monitörünün yenileme hızından daha büyük değerde FPS almalısın. Bunun için v-sync kapayıp eğer monitörün destekliyorsa free-sync açabilirsin. Nvidia denetim masası ayarlarında 3D ayarlamalarında önceden oluşturulan max. fps'yi 3 yapabilirsin. Genel FPS'in düşer fakat stutter azalır.

Ram aldıktan sonra random stutterler baya azaldı ama mesela büyük yapıların yanına yaklaşınca fps 5-10 azalıp hafif takılmaya yol açıyor. Tabi PUBG ve Black Desert'te denedim. Bu oyunların optmizasyon sıkıntılarıda olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

aynı sorunu şuan bende yaşıyorum ve hala çözüm bulamadım .

Oyun oynarken Standby bellek miktarı ne kadar oluyor? Bazen o kadar fazla oluyor ki boşta RAM kalmıyor.

Diyeceksiniz ki RAM zaten yetiyor ve sınıra ulaşmıyor. Riva Turner'den baktığımız zaman boşta RAM olduğunu zannedersiniz ama öyle değildir. Bir kısmı Standby(bekleme) Memory dediğimiz yere gider ve öyle bir an olur ki boşta RAM kalmaz ve siz bunu stuttering yani takılma olarak algılarsınız.

Oyundayken bekleme modundaki bellek miktarına bakmak için;
  1. Görev Yöneticisini açın.
  2. Performans sekmesine gelin.
  3. Buradan Kaynak İzleyicisini açın.
  4. Kaynak İzleyicisinden bellek bölümüne gelin.
  5. Burada bekleme(Standby) ve boş(Free) kısımlarını göreceksiniz.
Stuttering yaşadığınız oyunu açın ve ordaki verileri izleyin. Boşta hiç bellek kalmıyorsa bu rehberi uygalayın.

Dostum makineye yeni format attığım için sadece PUBG'de deneme imkanım oldu ve ultra ayarlarda yaklaşık 3.8GB RAM boş kalıyor. Ama belki işe yarar yine de deneyeceğim teşekkür ederim.
aynı sorun bende de var hocam oyunlardan soğudum resmen
Galiba yavaş yavaş kabullenme moduna giriyorum ama öyle bir anda oluyor ki insan çıldırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…