i5 8500 ve RX 570 sistem açılmıyor

Yer
Zonguldak
Daha fazla  
  • ASUS EX RX 570 OC 4 GB
  • I5 8500
  • MSI Bazooka B360M
  • Crucial 16GB (2X8GB) Ballistix Sport LT DDR4 2400 MHz CL16
  • PSU 750W Gold
Bilgisayarda ısı problemi yoktu, Radeon relive üzerinde Gif ayarlarında değişiklik yaptım ve video işleriyle uğraşıyordum. Windows'un kararsız çalıştığını düşündüğümden yeniden başlat yaptım, şuan BIOS dahil hiç yükleme yok. Ekran kartını söküp on board taktım, RAM'in tekini ve BIOS pilini söktüm durum yine aynı, buna ne sebep olmuş olabilir?

Çözüm
BIOS ya da boot ekranı gelmiyor mu? Kabloları ve RAM'leri tek tek söküp takın dikkatlice. Tek tek denemek lazım. M-FLASH var MSI anakartlarda. En son çare flash belleğe BIOS atıp kurulum yapmayı deneyebilirsiniz.
Sadece RAM ve işlemci kalacak şekilde diğer bütün bileşenlerin bağlantılarını anakarttan sökmeyi deneyin. HDD yüzünden arkadaşımın bilgisayarı BIOS ekranına giremiyordu mesela.
Biraz bekledim o boş ekranda, şimdi Windows yükledi, ekran kartı on board üzerinde ve renkler sarılı morlu. Yani standardın dışında bir renk hakim.

Windows üzerinden hızlı başlatmayı kapatıp bilgisayarı kapatın. Sonrasında ekran kartını takıp o boş ekranda sürekli BIOS tuşuna bas çek yapın. BIOS geldikten sonra reset atın bütün ayarlara. Acaba anakart yongaları mı zarar gördü bir şekilde?
Benim de ilk kuşkum anakartın zarar görmüş olabileceğiydi. Ancak şu durumda içim rahatladı biraz, oyunları yedekleyip temiz kurulum yapmayı düşünüyorum. Muhtemelen ekran kartı sürücüsü çöktü hocam.
BIOS'u tekrar yükledim, SSD secure erase yapıp temiz kurulum yaptım. Eski haline döndü, sorunsuz çalışıyor, tahmin ettiğim gibi sorun ekran kartı sürücüsünün çökmesi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı