Öncelikle çok kararsız kaldığımı belirtmek isterim. Soğutma seçenekleri arasında, hatta bir ara hava soğutmayı düşündüm sıvı soğutmada sızıntı ve pompa problemleri olduğunu duyunca fakat kasanın tam ortasında kocaman bir görüntü kirliliği yaratıyordu gözümde, ondan eledim diyebiliriz. Ama yine de hava soğutma için düşündüğüm ürüne buradan bakabilirsiniz.
Ayrıca bu benim ilk bilgisayar toplama deneyimim, topladığım sistem için tavsiye verirseniz sevinirim.
Bu arada soğutucu için bütçe en fazla 600, siz yine 500-400 gibi fiyatlar önerirseniz daha iyi olur, ayrıca işlemciye biraz zaman geçene kadar overclock yapmayı düşünmüyorum performansta eksiklik hissettiğimde yapacağım.
SSD için yukarıda belirttiğim var olanı kullanacağım işletim sistemini ve programları kuracağım oyunlar, filmler vb. HDD'ye kuracağım.
Kısa olarak işlemciyi overclock edeceksen sıvı soğutma al yüksek oyun oynicaksan da sıvı soğutma al eğer pc yi çok zorlamışsak oyunlar oynıcaksan hava soğutma al tavsiyem sıvı soğutma hem ileriye yatırım olur ve ömrü uzun
Ben 4 senedir Seidon 120 kullanıyorum. Yavaştan tırsmaya başladım hava soğutmaya geçicem. O H100İ v2 gerçekten fiyatı iyimiş. Masterliquid 240 ile nerdeyse aynı fiyatı.
Ben 4 senedir Seidon 120 kullanıyorum. Yavaştan tırsmaya başladım hava soğutmaya geçicem. O H100İ v2 gerçekten fiyatı iyimiş. Masterliquid 240 ile nerdeyse aynı fiyatı.
240 MM sıvı soğutma düşünülüyorsa 270R kasanın yanlış tercih olacağını düşünüyorum. Kasa olarak 400C, Enthoo Pro veya Z9 Neo Plus alınabilir. Anakart olarakta o bütçelerde Asus TUF Plus-Gaming öneririm. Sıvı soğutma olarak üstteki H100i alınabilir.
H100i almak bir hevestir. Onun yerine daha ucuza NH-D14 veya PH-TC14PE gibi modeller alınabilir. 280 mm sıvı soğutucu alınmayacaksa hava soğutma alınmasını öneriyorum.
Sadece şu ekran kartına bir baktım da. Diğerlerinden ucuz, düşündürdü sadece. Piyasada olmadığım için tabi bilgim yok ama alınır mı yani bir MSI yerine vs?