i5 8600K ve GTX 1060 sistem toplama

Öncelikle değerlendirmen için teşekkür ederim,

Örnek sistemindeki CoolerMaster Kasa+PSU hoşuma gitti F/P ürünü sanırım. Bundan alabilirim.
Kingston belleklerde uygun fiyatlı ve iyi gözüküyor. Aslında kendilerini geçmişten beridir sevmem ama nedense bir antipati besliyorum Kingston'a. Bir gün mutlaka bozulacakmış gibi bir antipati uyandırıyor. Yıllar önce Amd Athlon 64 sistemimde kullanmıştım. Servise gitmişti yenisi ile değiştirdiler 1 hafta sonra tekrar okuma hatası yüzünden geri göndermek zorunda kalmıştım. Antipati bu yüzden kaldı sanırım bende. Benim şanssızlığım da olabilir bu durum.
Anakart'a gelince bilgisayarda artık mekanik disk kullanmak istemiyorum. M2SSD'yi ileride artırıp Raid 0 çalıştırma düşüncem olduğundan ötürü, üzerinde en az 2xM2SSD portu mevcut olan bir anakart alma düşüncem var. Bu sebeple Gaming Pro Carbon'u seçmiştim. Ancak bu özelliği taşıyan daha uygun fiyatlı alternatifi varsa aydınlatırsanız sevinirim.
Ekran kartı amazon.com'dan alınınca 1700'e geliyor. O işi bu şekilde çözeceğim.
CPU Soğutucu olarak Noctua'yı çok övdü herkes az biraz araştırdım da performansı epey iyimiş. Maddi güç yeterse onu tercih edeceğim. Yetmediği noktada en son kısılacak o var onu da Dark Freezer X94RD alıveririz :)

Geldiğim son noktada yüzüm gülmeye başladı :)
İşlemci fan'ını Dark Freezer X94RD ile değiştirirsem 5.929 Liraya düşüyor. Burada takıldım. O/C potansiyelini de kırmak istemem. Bu işlemci+board 5.00Ghz'de sorunsuz çalışabiliyormuş çünki. Yük altında Noctua'nın etkisi epey iyi olacaksa onu da alabilirim.

CPU = İntel Core i5 8600 K = 1165
MB = MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC = 1004
RAM = Corsair Vengeance LED 2x8GB DDR4 3200MHZ = 970
SSD = Samsung 960 Evo 250GB NVMe SSD = 525
VGA = MSI GeForce 1060 X6G 6GB GDDR5 192BIT = 1700 (amazon.com)
BOX = Cooler Master MasterBox Lite 5 600W 80Plus = 465
PSU = Kasaya Dahil =
COOLER = Noctua NH-D14 = 398
Toplam = 6.227

Eklemek, çıkarmak vb öneri yapmak isteyen olursa dinliyorum hala almadım :)
Anakart Asrock Taichi öneririm. Soğutucu olarak önerim PH-TC14PE. Kasa olarak ise kasa kötü seçilmiş. Enthoo Pro M+ Evga 500B alınabilir.

INTEL CORE I5-8600K
MSI Z370 KRAIT GAMING
MSI GTX 1060 GAMING X 6GB 192BIT
CORSAIR VENGEANCE LED 2X8GB KIT DDR4 3200MHZ WHITE
SAMSUNG 960 EVO 250GB NVME-M2-SSD
COOLER MASTER HYPER 212 LED-RED TURBO CPU COOLER
COOLER MASTER MASTER BOX LITE 5 RGB
PSU ???

Son kararımı artık verdim. Bir tek psu kaldı. Onda ne yapacağımı bilemedim.
"MasterBox Lite 5" 600W psu ile geliyor ancak tempered glass (kırılmaz yan cam) özelliği yok
"MasterBox Lite 5 RGB" kırılmaz yan cam var 4 adet rgb fan var psu yok.
Bu ikilem arasında kaldım ne yapsam diye düşünürken,
EVGA500B / Akasa 600W Viper / Xigmatek X-Calibre 600W / Xigmatek XCP-A500X-Calibre 500W

Bunlar veya alternatifleri arasında seçim yapamıyorum. Yardım lütfen..

Size kendime topladığım sistemi önerebilirim.

İ5 8600K - Hepsiburada üzerinden alındı.
GTX 1060 Gaming X - Nanokatalog üzerinden alındı.
Corsair 16GB 3000 MHz - Webdenal üzerinden alındı.
MSİ Z370 PC PRO - Vatan PC üzerinden alındı.
Samsung 850 EVO 250 GB - Webdenal üzerinden alındı.
CM Masterliquid lite 120 - İncehesap üzerinden alındı.
NZXT S340 White - Hepsiburada üzerinden alındı.
Evga 650 BQ - Nanokatalog üzerinden alındı.

Ben bu sistemi yaklaşık 2 ay önceden 5400 TL civarına almıştım. HDD bende vardı o yüzden eklemedim. Onuda 200 liraya halledebilirsin.
Dediğim yerlerden alırsan sana belki ucuza gelebilir.
NOT: Nanokatalog üzerinden alınan ürünler ucuz olabilir ancak yurt dışı garantilidir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı