i5 9300H Gaming laptopta sıcaklık kaynaklı performans düşüşü

nasbedrettin

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2017
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar, Lenovo Ideapad Gaming 3 i5 9300H 16 GB RAM ve GTX 1650 bileşenlerini içeren bir cihazım var ama son 1 haftadır oyun oynayamıyorum doğru dürüst. Bu zamana kadar güç ayarlarındaki performans modunda bilgisayarımı kullanıyordum ve işlemcim bana 70-75 derece arasında 3.98 GHz hız verebiliyordu. Ama son günlerde işlemcim 70 dereceyi görür görmez hızını 2.39 GHz'ye düşürüyor ve bu yüzden oyunlarda inanılmaz bir FPS düşüşü yaşıyorum. Termal macundan ya da temizlikten dolayı olabilir diye servisine gönderdim ama sorun çözülmedi. Yazılımsal olabilir dedim sıfırdan Windows kurdum ama sorun aynen devam ediyor. İnternette voltaj yükseltme gibi bir şeyler gördüm ama tam net bir şey anlayamadım. Çözümüyle alakalı bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.
 
Aynı model laptopta benzer bir sorunu "Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri" üzerinden "Hızlı Başlatma" ayarını kapatıp sistemi yeniden başlatarak çözmüştüm. Denemekten zarar gelmez.
 
Aynı model laptopta benzer bir sorunu "Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri" üzerinden "hızlı başlatma" ayarını kapatıp sistemi yeniden başlatarak çözmüştüm. Denemekten zarar gelmez.

Tam olarak dediğiniz yeri bulamadım, güç seçeneklerinde hızlı başlatma ayarını göremiyorum.

BIOS'u güncelleyin. Ekran kartını da. Laptop altına soğutucu stand alabilirsiniz.

Bütün yazılımları ve BIOS'u güncelledim, cihazımın altında 400TL'lik bir soğutucu var ve çalışıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
 
Bu program ile kontrol altında tutuyorlarmış deneyenler.
Demin verdiğim konuyu okuyun. İnce ayarı öğrenmek lazım.
 

Geri
Yukarı