i5-9400 ve GT1030'lu sisteme macOS nasıl kurulur?

vlk0102

Femtopat
Daha fazla  
RAM
24 GB Kingston
SSD veya HDD modeli
Gigabyte SSD
Ekran kartı
ASUS GeForce GT1030.
Anakart
MSI MAG B365M MORTAR
İşlemci
i5-9400 CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz.
Merhaba arkadaşlar. Öğrenci olarak uygulama geliştiricisiyim. Xcode kullanmam için Mac gerekli. Bir bulut server kiralıyorum bazen. Fakat bu da artık bütçemi çok aşıyor ve bir Mac bilgisayar almaya gücüm yetmediği için Windows bilgisayarıma macOS kurmaya karar verdim. Fakat yeterli bilgiye sahip değilim. Bu bilgisayar özelliklerine hangi Mac sürümünü kurabilirim?

Ekran kartı desteklemesse AMD Radeon HD 5600/5700 2GB mevcut elimde onu kullanabilirim.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar. Öğrenci olarak uygulama geliştiricisiyim. Xcode kullanmam için Mac gerekli. Bir bulut server kiralıyorum bazen. Fakat bu da artık bütçemi çok aşıyor ve bir Mac bilgisayar almaya gücüm yetmediği için Windows bilgisayarıma macOS kurmaya karar verdim. Fakat yeterli bilgiye sahip değilim. Bu bilgisayar özelliklerine hangi Mac sürümünü kurabilirim?
İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-9400 CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz.
RAM 24,0 GB.
Ekran kartı: ASUS GeForce GT1030.

Bildiğim kadarıyla NVIDIA ekran kartlı sistemlere macOS kurulmuyor Apple ve NVIDIA çok önceden iş birliğini bırakmıştı.

AMD Radeon HD 2 GB var elimde biraz eski ama iş görür mü?

Kurulum yaparsınız fakat çok bir şey yapmanız mümkün olmaz Google açsın yeter diyorsanız uygundur ileriki zamanda RX 570 gibi bir ekran kartına yükseltebilirseniz çok iyi olur.

Sadece iOS tabanlı bir uygulama geliştirme amaçlı kullanacağım. Xcode performansı olmaz mı?

Yani hocam ekran kartınız çok düşük o tarz uygulamalar ekran kartı ister yine de bir deneyebilirsiniz ama fazla bir şey beklemeyin o tür kartlar görüntü alma amaçlı.

Yani hocam ekran kartınız çok düşük o tarz uygulamalar ekran kartı ister yine de bir deneyebilirsiniz ama fazla bir şey beklemeyin o tür kartlar görüntü alma amaçlı.

Peki teşekkür ederim sürüm olarak macOS Ventura'yı önereceğinizi zannetmiyorum hangi sürümü önerirsiniz bu özellikler için.

Arkadaş, 3-4 mesaj atmışsın hepsi mi yanlış olur? Bilmiyorsan yazmazsın çünkü bilmediğin bir konu hakkında yazmak zorunda değilsin. @vlk0102 GT 1030 ekran kartınızı OCLP yaması ile Monterey'de kullanabilirsiniz. Intel iGPU'ya da sahipsiniz, dilerseniz onu bile kullanabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı