Çözüldü i5 9400F 90-100 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kaynei

Picopat
Daha fazla  
RAM
8+8
Arkadaşlar işlemcim 90 100 arasındaydı oyunlarda hep. Termal macun değişimi yaptım yarım saat önce ama halen aynı. Değiştirdikten sonraki değerleri ekte paylaşıyorum.
Ne yapabilirim? Stok soğutucu var aslında işlemcimi 12-16 ay sonra yükseltmeyi düşünüyorum yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-26 163438.png
    Screenshot 2025-03-26 163438.png
    89,8 KB · Görüntüleme: 32
Çözüm
Hocam idareten şöyle bir şey alabilirsin.

Ömürlük dersen şu.

BIOS'a girip fan hızlarını kontrol edebilir misiniz?

Hocam çıkardım fanı ve macunu silip tekrar yeni macun sürdüm sonra soketlerin hepsini iyice bastırarak taktım değerler bu şekilde boşta oyun performansında da artık 90 100 görmez değil mi? Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Soğutucu tırnakları sağlam mı? Soğutucu muhtemelen olması gerektiği kadar temas edemiyor, stok fan kötü ancak F ibareli işlemciler için 100 dereceye çıkacak kadar da yetersiz değil.

Soğutucu tırnakları sağlam mı? Soğutucu muhtemelen olması gerektiği kadar temas edemiyor, stok fan kötü ancak F ibareli işlemciler için 100 dereceye çıkacak kadar da yetersiz değil.

Hocam boştaki sıcaklıklar şu an sadece Google açık başka bir şey açık değil ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-26 164037.png
    Screenshot 2025-03-26 164037.png
    18,8 KB · Görüntüleme: 22
Arkadaşlar işlemcim 90 100 arasındaydı oyunlarda hep. Termal macun değişimi yaptım yarım saat önce ama halen aynı. Değiştirdikten sonraki değerleri ekte paylaşıyorum.
Ne yapabilirim? Stok soğutucu var aslında işlemcimi 12-16 ay sonra yükseltmeyi düşünüyorum yardımcı olur musunuz?

Stok soğutucu ile bile normal değil kaliteli bir soğutucu alın. Artı olarak macunu ve kasadaki diğer fanları da kontrol edin direk işlemciye geliyor olabilir sıcak hava.

Geri
Yukarı