i5-9400F GTX 1660 Ventus sisteme yükseltme önerisi

xuAfen

Megapat
Daha fazla  
İşlemci: i5-9400F
Ekran kartı: MSI GTX 1660 Ventus.
Anakart: ASUS Prime H310M-K r2.0
RAM: 16 GB.

Böyle bir sisteme sahibim, başlıkta görmüş olduğunuz gibi yükseltmek istiyorum. Çok fazla bir bilgim olmadığı için buraya danışmak istedim, genel olarak Valorant ve CS oynuyorum yani işlemci üzerine oyunlar oynuyorum. Ancak beni uzun bir süre götürebilecek ve upgrade açık bir sistem yapmak istiyorum. Upgrade önerilerinize açığım. Bütçe olarak total bir bütçem yok çünkü tek tek almayı planlıyorum. Yani bir ay bir tane, bir ay bir tane olarak. Şimdiden teşekkürler.

Eğer alınabilirse 7500F A620+32 GB DDR5 bir RAM uzun bir süre götürecektir sizi.

Ekran kartını yükselterek başlayabilirsin mesela RTX 3060.
Sonrasında işlemcini yükselt i5 12400F güzel tercih olabilir.
RAM'ini 32 GB yap ileride sıkıntı çıkarmaması için.
Tabii bunlar için destekleyen bir PSU ve anakartında uyumlu olması lazım.

Bütçene göre söylüyorum işlemcini i7 9. nesile yükselt üzerine bir tane RTX 2060 2. el temiz al tadından yenmez

Hocam bu ankartta 9. nesile kadar destekliyor nedense sitesine baktım

Ölmüş soket işlemcin var anakartında öyle, işlemcinde aynı zamanda çoğu ekran kartıyla darboğaz yapar günümüzde. Bu sistemi satıp yeni sistem almak çok daha mantıklı

Normalde Intelciyim ancak Amd işlemcilerin daha fazla fps verdiğini gördüm bu yüzden işlemci tarafında Amd deneme taraftarıyım. Ama teşekkür ederim yorumun için değerlendireceğim.
Eğer alınabilirse 7500F A620+32 GB DDR5 bir RAM uzun bir süre götürecektir sizi.
Evet düşündüğüm işlemcilerden birisi bu F/P ürünü olarak gösteriliyor izlemiş olduğum fps videolarında da gayet güzel performans göstermekte. Teşekkür ederim yorumun içi diğer bileşenler için verebileceğin başka öneri var mıdır?

AMD denemek için AM4 desteklemesi lazım ve senin anakartın desteklemiyor

Bütçene göre söylüyorum işlemcini i7 9. nesile yükselt üzerine bir tane RTX 2060 2. el temiz al tadından yenmez.

Hocam bu ankartta 9. nesile kadar destekliyor nedense sitesine baktım.

Ben 2. el ekran kartı işine hiç sıcak bakmıyorum her an yanacakmış gibi hissediyorum ayrıca 2060'lar çok sıcak çalışan makinelar alırken dikkat edin.

Ölmüş soket işlemcin var anakartında öyle, işlemcinde aynı zamanda çoğu ekran kartıyla darboğaz yapar günümüzde. Bu sistemi satıp yeni sistem almak çok daha mantıklı
Yeni sistem almak istiyorum aslında ama düzgün bir fiyata istediğim sistemi bir türlü bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…