i5 9400F için soğutucu önerisi

@Halil İnanır Bahsettiğiniz sıcaklıkla işlemci frekans düşürmez. Muhtemelen sorununuz başka bir şeyden kaynaklı. Gene de soğutucu almak her zaman bir artıdır.

Dostum öncelikle , i5 9400f işlemcisi gayet iyi bir işlemci , fakat aşırı ısındığı için seni direk sıvı soğutmaya yönlendiriyorum umarım tercihin bu yönde olur.
İntel uyumlu'mu bu?

cim(5820k) en yüksek 60 dereceyi gördü. Kasam'da kötü (TX K3).Sizin daha iyi hava akışı sağlayan bir kasanız varsa b
Stres testinde işlemcim(5820k) en yüksek 60 dereceyi gördü. Kasam'da kötü (TX K3).Sizin daha iyi hava akışı sağlayan bir kasanız varsa bu değer daha da düşebilir.
aga ben stres testi nedir bilmiyorum ama bf5 ultrada 75 derece işemcim sence düşüş olurmu

aga ben stres testi nedir bilmiyorum ama bf5 ultrada 75 derece işemcim sence düşüş olurmu
Düşüş olur. Stres testi bilgisayarı yük altında bırakarak stabiliteyi ve dayanıklılığı ölçen bir testtir. Ama eğerki sıvı soğutma alma imkanınız varsa sıvı soğutma tavsiye ederim.

Bütçen kısıtlıysa sıvı soğutmaya ihtiyaç yok, stok soğutucuyla 75 derece olan işlemci 6 mm x 4 bakır borulu 12 cm fanlı bir hava soğutmayla kritik bir sıcaklığa yükselmez. Elbette aşırı toz birikimi olmazsa ve kasadaki hava akışın düzgünse. Paran cebinde kalsın diye söylüyorum, tercih senin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı