i5 9400F işlemci macun değişimi sonrası görüntü gelmiyor

Jaess

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Dün bir arkadaşın termal macununu değiştim. Macunu değiştikten sonra görüntü gelmiyordu. Söktüm taktım, kablolara baktım RAM'leri temizledim falan işe yaramadı. Bugün arkadaş tanıdığı bir bilgisayarcıya götürmüş, anakarta macun kaçtığını, anakart pinlerinin yamulduğunu ve işlemcinin çizildiğini söylemiş. İşlemcinin yapılma ihtimali var fakat anakart çöp oldu demiş. İlk sürdüğüm termal macun birazcık fazla olmuş gibiydi fakat açıp baktığımda yanlardan taşmamış üstte birikmişti. Bende hatta bu fazla olmuş diye silip biraz daha az sürdüm. Böyle bir şey olması mümkün müdür? Kendi sistemlerimde onlarca kez macun değiştim ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. İşlemci i5 9400F.

Cihazın markası modeli nedir.

Ben hayatımda öyle bir şey görmedim olayı biraz daha basit anlatır mısınız?

Tam anlamadım. Ayrıca anakarta gidecek kadar fazla mı macun sürüldü hemen bozulmazki zaten.

Cihazın markası modeli nedir.
Anakart Asus H410-K sanırım emin değilim. Daha elime gelmedi.
Ben hayatımda öyle bir şey görmedim olayı biraz daha basit anlatır mısınız?

Tam anlamadım. Ayrıca anakarta gidecek kadar fazla mı macun sürüldü hemen bozulmazki zaten.
Anakartta ben macun görmedim. İşlemciyi çıkarırken de takarken de çok dikkatliydim. Her şeyi doğru yaptığıma eminim neden böyle oldu bilmiyorum bende ilk defa karşılaştım.
Güzel senaryo yazmış adam, bi anakartın ateş alıp PSU'nun patlamadığı kalmış. Mümkünse başka birine göster.
Göstermeyi düşünüyorum, parçalar bir elime gelsin.
Detaylı fotoğraf atma şansınız var mı?
Parçaların elime gelmesini bekliyorum. Gelince paylaşacağım.

Anakartta ben macun görmedim. İşlemciyi çıkarırken de takarken de çok dikkatliydim. Her şeyi doğru yaptığıma eminim neden böyle oldu bilmiyorum bende ilk defa karşılaştım.

Dostum ben olayı tam çözemedim biraz karışık ya kafam algılamadı ya da anlatımda sıkıntı var.

Dostum ben olayı tam çözemedim biraz karışık ya kafam algılamadı ya da anlatımda sıkıntı var.
Büyük ihtimalle anlatımda sıkıntı var biraz daha basitleştirmeye çalışayım.
Ben arkadaşın macununu değiştim. Her şeyi taktık kasayı çalıştırdık, her şey çalışıyordu fakat ekrana görüntü gelmiyor, klavye ve farenini ışığı yanmıyordu. Acaba bir yerde bir yanlışlık mı yaptık dedik bir daha kasayı açtık. Her şey tam gözüküyordu işlemciyi açtığımda macunu biraz fazla sürdüğümü gördüm fakat yanlardan anakarta doğru taşmamıştı üstte birikmişti. Silip bir daha önceki sefere göre az olacak şekilde sürdüm. Tekrardan kapattık çalıştırdık yine görüntü gelmedi. Ramleri sildim, kabloları kontrol ettik vs. bir türlü görüntüyü alamadık. Bugünde işte tanıdığı bir bilgisayarcıya götürmüş, anakarta macun kaçtığını, anakart pinlerinin yamulduğunu ve işlemcinin çizildiğini söylemiş. İşlemcinin yapılma ihtimali var fakat anakart çöp oldu demiş.

İşlemci üstü çizilirse bozulmaz. Koruma kapağı o zaten.

Anakart taştığı halde mi çalıştırdınız? Yoksa silip mi?

RAM ile alakası olduğunu düşünmüyorum RAM'a kadar macun taştı demesseniz umarım.

Bilgisayarın ışıkları fanları çalışıyor muydu peki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…