i5 9400F işlemci macun değişimi sonrası görüntü gelmiyor

Jaess

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Dün bir arkadaşın termal macununu değiştim. Macunu değiştikten sonra görüntü gelmiyordu. Söktüm taktım, kablolara baktım RAM'leri temizledim falan işe yaramadı. Bugün arkadaş tanıdığı bir bilgisayarcıya götürmüş, anakarta macun kaçtığını, anakart pinlerinin yamulduğunu ve işlemcinin çizildiğini söylemiş. İşlemcinin yapılma ihtimali var fakat anakart çöp oldu demiş. İlk sürdüğüm termal macun birazcık fazla olmuş gibiydi fakat açıp baktığımda yanlardan taşmamış üstte birikmişti. Bende hatta bu fazla olmuş diye silip biraz daha az sürdüm. Böyle bir şey olması mümkün müdür? Kendi sistemlerimde onlarca kez macun değiştim ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. İşlemci i5 9400F.

Başkasının makinesinde özellikle işlemciyi yerinden çıkartmam bu gibi şeylerle karşılaşmamak için, ama artık olan olmuş, başka bir bilgisayarcıya götürüp kontrol ettirmekte fayda var.
Dediğim gibi ben defalarca AMD işlemcilerini takıp çıkarttım. Elbette benimde hatalarım oldu ilk işlemimde hatta pinleri yamultmuştum sonra kendim düzeltmiştim. 😅 Hiç böyle bir şey ile karşılaşacağımı düşünmedim. Bir daha da çıkarmam zaten bu kadar basit bir işlem olsa dahi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı