i5-9400F İşlemci soğutucu mu alayım RAM mi?

Bende de aynı işlemci var, 1660 Super ile kullanıyorum. GTA V ve CS:GO gibi eski oyunlar işlemciyi zorlamıyor bu yüzden sıcaklık 65-70 civarı bende de öyle, fakat PUBG’de sıcaklık 80 derecenin altına inmiyor, işlemci kullanımı sabit 70-80 üzeri. Witcher 3 Novigrad şehrinde 80 derece ve %100 kullanımlara çıkıyor, Assassin’s Creed Odyessey ve Origins’de de durum aynı, işlemci kullanımı yüksek ve sıcaklık 80+. Eğer sadece CS:GO oynuyorsanız bence soğutucuyu önce tercih edin ram’i daha sonra alırsınız zaten ram kullanımı 8gb bulmaz bile CS’de

Bence RAM almalısın. Bende i3 9100F işlemcili bir sistem kullanıyorum. İlk başlarda 8 GB RAM kullanıyordum. İlk başlarda yetiyordu fakat sonradan yetmemeye başlıyor. RAM kaynaklı FPS droplar oluşmuştu. Şimdi 16 GB RAM var dediğim FPS sıkıntılarını yaşamıyorum. Ayrıca bendeki i3 9100F işlemciyi stok soğutucu ve Zalman cnps5X soğutucu ile deneme fırsatım olmuştu. Tam yükte stok soğutucu 70-75 derece arası değerler verirken, Zalman cnps5X soğutucusu 60-65 derece arası değerler vermişti. Ayrıca sizin aldığınız işlemci için sıcaklık değerleri oldukça normal gözüküyor.

Bende de aynı durum var. Metro Exodus'ta 8 GB RAM yüzünden ayarları Ultra'ya çekemiyorum, drop yaşıyorum. Ultra takıntım yok ama insan 1660 ve i5 9400F ile Ultra'da oynamak istiyor açıkçası. 8GB daha RAM alacağım. Zahmet edip mesaj yazanlara teşekkür ediyorum :)

Intel i5-9400F işlemcim, 8 GB RAM'im var. İşlemci sıcaklıklarım oyunlarda genel olarak 65 derece, CS:GO'da 70 derece ve 65 derece arasında geziniyor. Biliyorum, normal değerler bunlar ama genede kasa camına deyince o sıcaklığı hissetmek beni rahatsız ediyor. Ekran kartım MSI Gaming X GTX1660. sıcaklığından memnunum. Sadede gelelim: RAM mi alayım yoksa işlemci soğutucu mu? Genel olarak oynadığım oyunlarda 8 GB RAM gayet yeterli geliyor, ben de bu sebeple soğutucu almak istiyorum. Bir bilene sorduğumda "o işlemcinin soğutucusu zaten kendine yetiyor, bence kesinlikle 8 GB daha RAM al" demişti ama ben gene arada kaldım. Sizce hangisini alayım?
İyi bir soğutucu alsan da camda o sıcaklığı hissedeceksin. Farkı işlemcinin üzerindeki sıcaklığın azalması olacak. İyi soğutucu (sıvı soğutma hariç) kasayı soğutmaz tam tersine işlemciyi soğutmak için kasaya daha çok sıcaklık gönderir. Bence RAM çok daha mantıklı.

Bende de aynı işlemci var, 1660 Super ile kullanıyorum. GTA V ve CS:GO gibi eski oyunlar işlemciyi zorlamıyor bu yüzden sıcaklık 65-70 civarı bende de öyle, fakat PUBG’de sıcaklık 80 derecenin altına inmiyor, işlemci kullanımı sabit 70-80 üzeri. Witcher 3 Novigrad şehrinde 80 derece ve %100 kullanımlara çıkıyor, Assassin’s Creed Odyessey ve Origins’de de durum aynı, işlemci kullanımı yüksek ve sıcaklık 80+. Eğer sadece CS:GO oynuyorsanız bence soğutucuyu önce tercih edin ram’i daha sonra alırsınız zaten ram kullanımı 8gb bulmaz bile CS’de
Kasanızdan dolayı olabilir mi? Ben hiç o sıcaklıklara varmadım. İlerde yetersiz gelirse soğutucu alırım, ama önce RAM almayı düşünüyorum.

Kasanızdan dolayı olabilir mi? Ben hiç o sıcaklıklara varmadım. İlerde yetersiz gelirse soğutucu alırım, ama önce RAM almayı düşünüyorum.
Sanmıyorum kasa önü mesh panel 3 fan + 1 egzoz fan hava akışı iyi. Ekran kartım full yük altında 65-70 arası, intel stock fan yetersiz kalıyor sadece

Fan hızını filan arttırmayı hiç denedin mi normalde 80 dereceleri pek geçmiyor en fazla kaç derece? Frekans düşürüyor mu?
İşlemci fanı 80 altında 1000rpm sabit, 80 i geçince turbo moda geçiyor sıcaklığı da maximum 81-82 oluyor. Frekans düşmüyor
Zaten p
Fan hızını filan arttırmayı hiç denedin mi normalde 80 dereceleri pek geçmiyor en fazla kaç derece? Frekans düşürüyor mu?
Thermaltake UX200 aldım, işlemci artık boşta 35 derece civarı, stres testinde 15 dakika sonunda maximum 65 derece gördüm. Oyunlarda ise genelde 58-59 derece. Intel stok fan pişmanlıktır kısaca :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı