İntel ve AMD bu sistemde önemli değil. Yakın perfonmans çünkü. Ama Rampage PSU almayın lütfen.Oyun içinse İntel fakat diğer işler için AMD.
Vatan'dan bütçeme göre bir sistem istedim ve böyle bir sistem önerdi. İki işlemci türünü de seviyorum ama AMD bana daha yakın. Benchmark testlerine baktım, i5 9400F daha çok FPS veriyor. Biliyorum Intel tek çekirdekte performanslı ama yine bir sorayım dedim. Bu fiyata bu alınır mı yoksa Ryzen devam mı?
Eki Görüntüle 611252
Bütçeden artan 230 lira ile ise halihazırda devam eden Steam yaz indirimlerinden bir sürü oyun alabilirsiniz.Merhabalar ileriye yönelik bir bilgisayar istediğiniz için APU bir sistemin parça değişimi yapacağınızda çok işinize yarayacağını düşünüyorum. Sistemin bütün parçalarını Vatan'dan aldığınızda 3307 ₺ tutuyor. Ayrıca alışveriş kredisinden de yararlanabilirsiniz.
Kasa(722 ₺):CORSAIR CARBIDE SERİSİ SPEC-05 550W MidT ATX SİYAH OYUNCU KASASI fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Anakart(594 ₺):MSI B450M-A PRO MAX AM4 AMD Ryzen DDR4 4133MHz (O.C.) M.2 USB3.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
İşlemci(1313 ₺):AMD Ryzen™5 3400G Soket AM4 + Wraith Spire 3.7GHz - 4.2GHz 6MB 65W 12nm İşlemci fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
RAM(678 ₺):Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Black DDR4 3200MHz CL16 PC Ram - Vatan Bilgisayar
Bu donanım ile genel anlamda hem çok rahat oyun oynayabilir hem de gündelik işlerinizi halledebilirsiniz. Ayrıca ileride işlemciyi satmak istediğinizde APU işlemci olduğu için ikinci el çok hızlı ve az değer kaybı yaşayarak elden çıkarabilirsiniz. Kişisel tavsiyem 1 yıl sonra işlemcinin içinde bulunan Radeon RX Vega 11'den daha güçlü bir ekran kartı almanız. Sonrasında işlemcinin hala garantisi devam ediyor iken satmanız ve daha performanslı bir işlemci almanız.
Sadece oyun için değil yazılım okuyorum ikisiyle de uğraşacamOyun içinse İntel fakat diğer işler için AMD.
Bu sistemi alacağım kesin değil zaten sadece gittim ve bütçemi söyledim böyle bir sistem onerdiİntel ve AMD bu sistemde önemli değil. Yakın perfonmans çünkü. Ama Rampage PSU almayın lütfen.
Hocam doğrudur ama bütçem 5000 5500 arası değişiyor monitör dahil. Ve vatanda alacağım kesin değil sadece böyle bir sistem önerdiler ama incehesap sitesine bakarsanız benim bütçeme göre sistem var ve haklısın. Ssd bana lazım ama 240 veya 480 olduğu için bana yeteceğini düşünmüyorum. Eğer bütçeme yeterse 8 GB ram daha ekliyeceğimMerhabalar, hocam mümkünse 120 lira daha fazla verip kasa+PSU olarak Corsair(link) tercih edin.
Bir de hocam gördüğüm kadarıyla sistem için 4100 lira bir bütçe ayırmışsınız. Ben sizin yerinizde olsam ve oyun odaklı bir sistem toplayacak olsam bu bütçe ile harddisk almak yerine SSD alır, 8 GB yerine 16 GB RAM tercih eder ve bir APU sistem toplardım. Alıntıladığım mesajımında yine Vatan'dan toplanmış bir bilgisayar var. 3307TL tutuyor ama o fiyata SSD veya HDD dahil değil. Alıntıladığım sisteme ek olarak bir SSD ve HDD eklerseniz. Toplam 3867TL oluyor.
SSD(197 ₺):Sandisk 120GB Plus SATA 3.0 SSD (Okuma 530MB / Yazma 310MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
HDD(363 ₺):Seagate Barracuda 3.5
Bütçeden artan 230 lira ile ise halihazırda devam eden Steam yaz indirimlerinden bir sürü oyun alabilirsiniz.
Sadece oyun için değil yazılım okuyorum ikisiyle de uğraşacağım.
Bu sistemi alacağım kesin değil zaten sadece gittim ve bütçemi söyledim böyle bir sistem onerdi.
H.
Hocam doğrudur ama bütçem 5000 5500 arası değişiyor monitör dahil. Ve Vatan'da alacağım kesin değil sadece böyle bir sistem önerdiler ama İncehesap sitesine bakarsanız benim bütçeme göre sistem var ve haklısın. SSD bana lazım ama 240 veya 480 olduğu için bana yeteceğini düşünmüyorum. Eğer bütçeme yeterse 8 GB RAM daha ekleyeceğim.
Size zahmet incehesaba bakarsanız sevinirim onerebileceginiz bir şey varsa.
Vatan'dan bütçeme göre bir sistem istedim ve böyle bir sistem önerdi. İki işlemci türünü de seviyorum ama AMD bana daha yakın. Benchmark testlerine baktım, i5 9400F daha çok FPS veriyor. Biliyorum Intel tek çekirdekte performanslı ama yine bir sorayım dedim. Bu fiyata bu alınır mı yoksa Ryzen devam mı?
Eki Görüntüle 611252
Aslında düşünüyorum ama internet el vermiyor 2021 sonuna kadar yapmicagim oyle şeyler. Oynadığım oyunlar Fortnite pubg gibi oyunlar ama main oyunum Fortnite onun üzerinde turnuva vs ile para kazaniyordum internet cafede oynuyordum tabi apu sistem bana göre olmaz bence ya 144 fps alti vermemesini istiyorumHocam peki ne gibi oyunlar oynayacaksınız ve monitörü ikinci el almayı düşünür müsünüz? Ona göre, sistem ve monitör arasında bir bütçe dağılımı yapmak gerekiyor. Eğer monitörü sıfır almak isterseniz maalesef fiyatlar hiç iç açıcı değil. Bir de eğer yayıncılık düşünmüyor iseniz R5 3400G'nin tam bir fiyat performans ürünü olduğunu düşünüyorum.
R5 serilerin herhangi biriRyzen olan işlemci hangisi ki?