i5 9400F RTX 2060 Oyunlarda Takılma problemi

NUMANN1

Centipat
Bilgisayarda devamlı bir takılma problemi var. Örneğin az önce açarken şifreyi yazdım enter a bastım bir iki takıldı sonra açtı. Bu konuyu yazmadan önce de forumda benzer problemi yaşayanlara baktım orada ilk başta akıcıydı sonradan biraz takılmalar başladı. Oyun oynarken çok nadir takılıyor. Bir problem yok (AC Origins hariç) ancak yukarıdaki gibi örneklerde takılmalarla karşılaşıyorum. Ekran kartı gayet serin çalışıyor. İşlemci stok soğutucu oyunlarda 65-75 derece arası çalışıyor nasıl çözebilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

PC özellikleri:
RTX 2060.
i5 9400F.
MSI B365M PRO VH.
WD Blue SATA 3.0 500 GB 560 MB okuma 530 MB yazma SSD.
16 GB 2666MHz RAM.

Arkadaşlar konuyu açarken bir hata yapmışım sanırım ondan dolayı ban yedim o yüzden cevap veremedim kusura bakmayın.

Grafik sürücüsü güncel mi?

Grafik kartı sürücüm ve chipset sürücüm güncel ancak düne kadar eski chipset sürücümü kullanıyordum.

RAM'leri test edin.

Memtest nasıl yapılır araştırıp en kısa zamanda yapacağım.

Oyundayken Afterburner ile ekran görüntüsü atar mısınız?

İşlemci tam ısınmadan yaptığım için 60 derece. Yükselmeye devam ediyordu. Dediğim gibi ben MSI Afterburner üzerinden kontrol ettiğimde 65-75 derece arası oluyor.

İlk attığım resimde genelde takılma olmuyor oralarda normal. Ancak ikinci attığım resim gibi basit animasyonlarda takılmalar oluyor.

Dosya Ekleri

• Tom Clancy's Rainbow Six® Siege2020-8-25-20-6-48.jpg
    236,9 KB · Görüntüleme: 56
  • Tom Clancy's Rainbow Six® Siege2020-8-25-20-9-15.jpg
    377,8 KB · Görüntüleme: 63
İşlemci darboğaz yapıyor görünüyor. İşlemcide ki yükü azaltmak için grafikleri yükseltebilirsiniz.

İşlemci darboğaz yapıyor görünüyor. İşlemcide ki yükü azaltmak için grafikleri yükseltebilirsiniz.

O zaman sanırım yaşadığım her takılma bundan kaynaklanıyor. Çünkü işlemcimin dahili GPU'su yok harici GPU'yu kullanıyor bu da basit animasyonlarda ekran kartım işlemciden önde olduğu için takılmalara sebep oluyor.

Konuyu tekrardan okudum da, genel bir takılma sorunun varmış. Ben bunun kullandığın diskten kaynaklandığını düşünüyorum hocam.

Çünkü daha önce başıma gelen bir olay. Büyük ihtimalle diskten kaynaklanan bir sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…