i5-9400F termal macun değişimi sonrası sıcaklık artışı

yalcindaganil

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2018
Mesajlar
648
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, az önce bilgisayarımın termal macunun yeniledim. Gerçekten en ideal şekilde termal macunu sürdüm. Recep Baltaş'ın videolarda sürdüğü gibi sürdüm fakat önceki işlemci ısım GTA 5 oyununda 60 dereceyi 1 derece bile geçmiyordu. Ve eski termal macunun 5 liralık olan Heatsink idi. Yeni termal macunum Arctic MX-4 sürdüm ve gayet de zar gibi ince sürdüğüme de eminim. Sürdükten sonra bilgisayarı başlattım ve oyuna girdim. İşlemci ısım 94-96-97 derece civarlarına çıktı. Ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
İşlemci i5 9400F.
Ekran kartı RX 580.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle sürünce hava boşluğu kalıyor. Sıkacaksın ortaya belli bir miktar X işareti olacak şekilde. Sonra tam hizasından kaldırmadan ve kaydırmadan soğutucuyu yapıştırıp vidalayacaksın.
 
Dedikleriniz işlemci fanının işlemciye temas etmesi gereken yer birbirine değmiyor durumuna çıkıyor.
İşlemci fanınız nedir?, Fanın tam oturduğundan emin olunuz.
 
Herhangi bir şekilde taşacak kadar sürmedim macunu, ben tekrar kontrol ederim bugün fakat dediğim gibi belki de stok fan soğutucusu adam gibi oturmamıştır da sanmıyorum.
Sabah tekrar istek üzerine termal macunu hafif dozda artırdım fakat değişen hiçbir şey olmadı. Abi bu sıcaklık neden artar? Nasıl çıkardıysam aynı şekilde takıyorum yani ne var bunda anlamadım? Isı oyunda 60 dereceyi geçmezdi şimdi 80 90. komik yani.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı