i5 9400F ve RTX 2060 Anlık Takılmalar

patapato

Hectopat
1 Hafta önce sistem topladım ancak CS:GO ve Apex Legends oynarken anlık takılmalar, FPS düşmesi ve hafif kasma sorunu yaşıyorum. Apex Legends'da görüntüler anlık geç yükleniyor sanırım. CS:GO'da ise dikkat ettiğim var MS değerinin bazen 2'yi geçtiğini gördüm. Sürücüleri güncelledim. M.2 SSD için Crystalmark testi yaptım değerlerde bir sıkıntı yoktu. Ekran kartını yetkili servise gönderdim ve sorun olmadığını söylediler. RAM'ler için Windows'un kendi testini yaptım onda da sorun algılanmadı. İşlemci için Intel Processor diagnostic tool testi yaptım orada da bir sıkıntı çıkmadı(testi CPU1 için yapıyor sadece sanırım). Ayrıca 10 dakika AIDA64 testi yaptım ve işlemci sıcaklığı maksimum 79 dereceye çıktı, oyun oynarken de 65-70 dereceye çıkabiliyor. Termal macun yeniledim ancak değişen bir şey olmadı. Apex Legends'da GPU kullanımı gözlemlediğim %90 civarı, CPU ise %40 ile %80 arası değişiyor. Sıkıntının neden kaynaklandığını bulmak için ne yapmam lazım?

Sistem bileşenleri:
  • MSI RTX 2060 Gaming Z
  • Intel i5 9400F (stok soğutuculu)
  • MSI Z390-A PRO Anakart
  • Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance DDR4 3000MHz CL16 Dual Kit RAM
  • Corsair MP510 240 GB M.2 SSD
  • FSP Hydro 600W Bronze güç kaynağı

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi değerler yani OSD ekranında hangi değerleri seçmeliyim?
Yardım edebilecek yok mu? Konuyu masaüstü bilgisayar başlığına taşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı