i5 9400F'den i5 9600K geçmek mantıklı mı?

Dediğim gibi diskler takılmalara yol açabiliyor.

Şu program ile sağlıklarını görüntüleyebilirsiniz:

Sadece sony oyunlarında olan şeye "diskten olabilir yaa" diyorsunuz şifa dilerim. Kaçıncı söyleyişim bilmiyorum.

Büyük ihtimalle RAM'lerden dolayı darboğaz yaşıyorum.
Başka oyunlarda ram kullanımı ne durumda? Birde başka oyunda atabilir misiniz?

23 GB RAM kullanımı bayağı iyi 😀 günümüzde 32 GB RAM gereksiz diyenlere örneği. Gerçekten çok yüksek değerler. Bir de darboğaz olması dikkatimi çekti.

SADFADSF
hocam o kısım RAM kullanımı değil.

Grafikle alakalı bir şey olduğunu sanmam. MHz düşüyor oyunda performans eksiğim olsa düşmez. Kart ısınmıyor bir de. RAM'im XPG D30 bu arada öbür 4 GB olanı bilmiyorum.

@328914
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci yüksek kullanılırken ekran kartı çoğu zaman %40'larda gezmiş.

Çözünürlük yükseltemiyorsanız işlemci yükseltmek mantıklı gibi. Videodaki oyunda RAM ile alakalı çok bir şeyler kesmiyor 5 GB kullanıyor sisteme de 3 GB bırakıyor ucu ucuna kurtarsa da darboğaz ile alakası var.

Yeni alacağınız işlemci için anakart değişmek istemiyorsanız şu listeden seçip model yükseltebilirsiniz. i5 9600K iyi bir seçim. İleride şu anda kullandığınız RAM'leri satıp 2x8 şeklinde düzgün 2'li seçerseniz tadından yenmez.

sadfasfdsafa
hocam o kısım RAM kullanımı değil.

İşlemci yüksek kullanılırken ekran kartı çoğu zaman %40'larda gezmiş.

Çözünürlük yükseltemiyorsanız işlemci yükseltmek mantıklı gibi. Videodaki oyunda RAM ile alakalı çok bir şeyler kesmiyor 5 GB kullanıyor sisteme de 3 GB bırakıyor ucu ucuna kurtarsa da darboğaz ile alakası var.

Yeni alacağınız işlemci için anakart değişmek istemiyorsanız şu listeden seçip model yükseltebilirsiniz. İleride şu anda kullandığınız RAM'leri satıp 2x8 şeklinde düzgün 2'li seçerseniz tadından yenmez.

Nasıl yani orada 23.000 MB yazmıyor mu? RAM'lerim yetmemesi lazım. Ve ben ayarı ne kadar yükseltsemde veya azaltsamda 60 FPS olmuyor. Siz darboğaz yaşıyor musunuz?

SADFASFDSAFA
Hocam o kısım ram kullanımı değil.
Dalga mı geçiyorsun ciddi mi?
Afterburner üzerinden Ram usage yazan koca yazıyı attı ve onu açtı konu sahibi.

Nasıl yani orada 23.000 MB yazmıyor mu? RAM'lerim yetmemesi lazım. Ve ben ayarı ne kadar yükseltsemde veya azaltsamda 60 FPS olmuyor. Siz darboğaz yaşıyor musunuz?
MSI afterburner'da Ram usage ve Ram usage process Açık değil mi? Açıksa o Ram kullanımı zaten arkadaş her şeye laf atmaya çalışıyor 😀

Afterburner üzerinden RAM usage yazan koca yazıyı attı ve onu açtı konu sahibi.

MSI Afterburner'da RAM usage ve RAM usage process açık değil mi? Açıksa o RAM kullanımı zaten arkadaş her şeye laf atmaya çalışıyor 😀

Hocam hiç bilmiyorum benim Afterburner kapalı bazen bazı ayarları göstermiyor ama şu an baktım açıkmış.

Genelde Red Dead Redemption GTA 5 tarzı ağır oyunlar oynadığımdan darboğaz göremedim sistemde fakat Valorant tarzı oyunlara girdiğimde testlerdeki FPS değerlerini alamıyorum işlemci yükseltmek gerekli.

Afterburner üzerinden RAM usage yazan koca yazıyı attı ve onu açtı konu sahibi.

MSI Afterburner'da RAM usage ve RAM usage process açık değil mi? Açıksa o RAM kullanımı zaten arkadaş her şeye laf atmaya çalışıyor 😀

Konu sahibinin en baştan beri 8 GB RAM'i var sanıyorum, orada ekran kartının Memory kısmını RAM kullanımı sanarak o yorumu yazmıştım.

Konu sahibinin 23 GB RAM kullanımına rağmen memnun olmamasını şimdi fark ediyorum. @NorinRadd sisteminizde şu anda kaç GB RAM var 8x1 4x2 tarzında yazabilir misiniz?

Çözüm işlemci yükseltmek gibi.

Genelde Red Dead Redemption GTA 5 tarzı ağır oyunlar oynadığımdan darboğaz göremedim sistemde fakat Valorant tarzı oyunlara girdiğimde testlerdeki FPS değerlerini alamıyorum işlemci yükseltmek gerekli.

Konu sahibinin en baştan beri 8 GB RAM'i var sanıyorum, orada ekran kartının Memory kısmını RAM kullanımı sanarak o yorumu yazmıştım.

Konu sahibinin 23 GB RAM kullanımına rağmen memnun olmamasını şimdi fark ediyorum. @NorinRadd sisteminizde şu anda kaç GB RAM var 8x1 4x2 tarzında yazabilir misiniz?

Işlemciyi yükseltse bile yükselteceği işlemcide yine darboğaz olacağını düşünüyorum aslında. Oldukça düşer ancak yine bazı oyunlarda yaşanır.
Çözüm bu değil. Asıl çözüm Ram yükseltmek ama darboğaz olayı da var.

Sistemimde ki RAM 8+4 RAM ama MHz 1300 gibi bir şey.

Işlemciyi yükseltse bile yükselteceği işlemcide yine darboğaz olacağını düşünüyorum aslında. Oldukça düşer ancak yine bazı oyunlarda yaşanır.
Çözüm bu değil. Asıl çözüm RAM yükseltmek ama darboğaz olayı da var.

23 GB RAM kullanılıyor daha ne yükseltecek anlamadım.
Aynı sistemde 8 GB RAM ile aynı FPS'leri alıyorum konu sahibi ile.

Sistemimde ki RAM 8+4 RAM ama MHz 1300 gibi bir şey.

8+4 GB RAM'iniz var fakat oyunda nasıl 23 GB RAM kullanılıyor anlatır mısınız? Kafam çok karıştı.

Çözüm bu değil. Asıl çözüm RAM yükseltmek ama darboğaz olayı da var.

İsterseniz GTA 5 testide atayım?

23 GB RAM kullanılıyor daha ne yükseltecek anlamadım.
Aynı sistemde 8 GB RAM ile aynı FPS'leri alıyorum konu sahibi ile.

8+4 GB RAM'iniz var fakat oyunda nasıl 23 GB RAM kullanılıyor anlatır mısınız? Kafam çok karıştı.

1693925204990.png

Bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı