i5 9400F'den i5 9600K geçmek mantıklı mı?

Resmen "o oyunu bilmiyorum Red Dead Redemption 2 indirip test atar mısınız?"yazdınız önce. Allah kurtarsın.

Evet RAM yükseltin. Sony olayını bilmiyorum fakat disklerin sağlığını kontrol edin belki alakası vardır.
''bilmediğim soruları görmezden gelip Ram yükseltin diyorum'' demiyor da dediği şeye bak 😂
konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyorum ki sizden daha fazla yardımcı olduğumu düşünüyorum.

Evet RAM yükseltin. Sony olayını bilmiyorum fakat disklerin sağlığını kontrol edin belki alakası vardır.
Yalnızca sony oyunlarında olan şey ile disklerin ne alakası var?
belkide AMD'nin yeni driver güncellemesi olduysa sony oyunlarında yazılım sorunu ortaya çıkmıştır.

@NorinRadd neyse hocam konunuzu hortlatmanın manası yok.
siz bi dediğim gibi MSI afterburner üzerinden Ram usage'yi açın değerleri bir atın.

"Bilmediğim soruları görmezden gelip RAM yükseltin diyorum" demiyor da dediği şeye bak 😂
Konu sahibine yardımcı olmaya çalışıyorum ki sizden daha fazla yardımcı olduğumu düşünüyorum.

Yalnızca Sony oyunlarında olan şey ile disklerin ne alakası var?
Belki de AMD'nin yeni driver güncellemesi olduysa Sony oyunlarında yazılım sorunu ortaya çıkmıştır.

@NorinRadd neyse hocam konunuzu hortlatmanın manası yok.
Siz bir dediğim gibi MSI Afterburner üzerinden RAM Usage'yi açın değerleri bir atın.

Aynı sisteme sahibim sorunun RAM'de olduğu açıkca ortada. Saçma takılmalar ve MHz düşülerinin disk ile alakası çıkabiliyor.

Yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat kısa yollar varken neden RDR2 indirip adamın test atmasını bekleyelim ki?

RAM yükseltilmeli sonrasında videolarda olması gereken değerleri alacaksınızdır.

Aynı sisteme sahibim sorunun RAM'de olduğu açıkca ortada. Saçma takılmalar ve MHz düşülerinin disk ile alakası çıkabiliyor.

Yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat kısa yollar varken neden RDR2 indirip adamın test atmasını bekleyelim ki?

RAM yükseltilmeli sonrasında videolarda olması gereken değerleri alacaksınızdır.
Yav hocam benim asıl istediğim şey şöyle konu sahibinin sorun yaşadığı ve Ram kullanımının fazla olduğu oyunlara bakalım ki yorumlarımız daha doğru olsun.

Resmen "o oyunu bilmiyorum Red Dead Redemption 2 indirip test atar mısınız?"yazdınız önce. Allah kurtarsın.

Disklerimin sağlığına hiç güvenmiyorum nereden bakabilirim?

Disklerimin sağlığına hiç güvenmiyorum nereden bakabilirim?

Dediğim gibi diskler takılmalara yol açabiliyor.

Şu program ile sağlıklarını görüntüleyebilirsiniz:

Dediğim gibi diskler takılmalara yol açabiliyor.

Şu program ile sağlıklarını görüntüleyebilirsiniz:

1693862951830.png

Bir şey göremiyorum fakat ilk defa duydum Sony oyunlarında böyle takılmaları.

Bana kalırsa şimdilik grafikleri düşürerek kullanın herhangi bir şeyi değiştirmeyin.

İlk ramlerinizin marka modelini öğrenip ona göre aynısından bir tane daha alıp 8x2 yapabilirsiniz.

Ya da şu anda kullandığınız RAM'den memnun değilseniz satıp 8x2 şeklinde kaliteli RAM'ler alabilirsiniz.

Bana kalırsa şimdilik grafikleri düşürerek kullanın herhangi bir şeyi değiştirmeyin.

İlk RAM'lerinizin marka modelini öğrenip ona göre aynısından bir tane daha alıp 8x2 yapabilirsiniz.

Ya da şu anda kullandığınız RAM'den memnun değilseniz satıp 8x2 şeklinde kaliteli RAM'ler alabilirsiniz.

Grafikle alakalı bir şey olduğunu sanmam. MHz düşüyor oyunda performans eksiğim olsa düşmez. Kart ısınmıyor bir de. RAM'im XPG D30 bu arada öbür 4 GB olanı bilmiyorum.

İlk ramlerinizin marka modelini öğrenip ona göre aynısından bir tane daha alıp 8x2 yapabilirsiniz.

@328914
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Grafikle alakalı bir şey olduğunu sanmam. MHz düşüyor oyunda performans eksiğim olsa düşmez. Kart ısınmıyor bir de. RAM'im XPG D30 bu arada öbür 4 GB olanı bilmiyorum.

@328914
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

23 GB ram kullanımı baya iyi 😀 günümüzde 32 GB Ram gereksiz diyenlere örneği. Gerçekten çok yüksek değerler. Birde darboğaz olması dikkatimi çekti.

23 GB RAM kullanımı bayağı iyi 😀 günümüzde 32 GB RAM gereksiz diyenlere örneği. Gerçekten çok yüksek değerler. Bir de darboğaz olması dikkatimi çekti.

Büyük ihtimalle RAM'lerden dolayı darboğaz yaşıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı