i5 9600K ve RTX 2070 sisteme Corsair VS550 550W PSU yeter mi?

Kasım Ak

Hectopat
Intel Core i5 9600K soket 1151 - 9. nesil 3.7GHz 9MB önbellek 14nm işlemci.
MSI GeForce RTX 2070 Super Ventus OC 8 GB GDDR6 256 Bit ekran kartı.
ASUS ROG STRIX B365-F gam Intel B365 soket 8-9.nesil115 DDR4 2666MHz m.2.

Bu sistem birlikte çalışır mı? BIOS Update gerekir mi? Herhangi bir uyumsuzluk olur mu?

Eğer çalışır ise Corsair vs serisi VS550 550W 80Plus PSU bu PSU bunlara yeter mi?

Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

PSU'nun yetmesi için ekran kartından düşmek işe yarar mı?

Ekran kartından kısarsanız öncelikli olarak oyunlardan alacağınız performans düşecektir, daha düşük dediğiniz kartın da TDP'sine bakmak lazım, belki aynı oranda güç çekiyordur belki de daha az. Buna göre yol alınır, ama size önerim bütçeniz yeterli ise PSU için ekran kartını düşürmeyin.

Taş çatlasın 300-350W arası tüketir tam yükte sistem. O da stress testlerinde. Oyunlarda daha düşük olabilir bu değer. O yüzden fazlasıyla yeterli. Sınırda falan değil. Sanarsın 10 yıllık dandik 550W PSU kullanıyorsun da yetmeyecekmiş...

1587755891697.png

1587755951219.png

1587755916399.png

Taş çatlasın 300-350W arası tüketir tam yükte sistem. O da stress testlerinde. Oyunlarda daha düşük olabilir bu değer. O yüzden fazlasıyla yeterli. Sınırda falan değil. Sanarsın 10 yıllık dandik 550W PSU kullanıyorsun da yetmeyecekmiş...

Eki Görüntüle 544861
Eki Görüntüle 544863
Eki Görüntüle 544862

VS550 de yeterli olur, yetmeyecek diyen kimse yok burada, en azından 600W 80+ bir PSU daha sağlıklı olur dedim. Çok uçuk bir şey de söylemedim. Corsair'in PSU'suna laf attığım falan da yok. Ürün tercihini yapacak olan yine nihayetinde konu sahibi. Hangisini tercih etmek istiyorsa kendisine kalmış bir durum.

VS550 de yeterli olur, yetmeyecek diyen kimse yok burada, en azından 600W 80+ bir PSU daha sağlıklı olur dedim. Çok uçuk bir bir şey de söylemedim. Corsair'in PSU'suna laf attığım falan da yok. Ürün tercihini yapacak olan yine nihayetinde konu sahibi. Hangisini tercih etmek istiyorsa kendisine kalmış bir durum.
İyi de adamı kararsız bırakıyorsunuz. Emin değilseniz mesaj yazmamanız daha doğru olacaktır konuya. Baksanıza ekran kartını düşüreyim mi demiş. Bunun sebebi yazdığınız o mesajlardan dolayı.

VS550 de yeterli olur, yetmeyecek diyen kimse yok burada,
Orada örnek verdim. Mesele sizin yetiyor veya yetmiyor dememeniz değil. Anlamışındır umarım özünü.

İyi de adamı kararsız bırakıyorsunuz. Emin değilseniz mesaj yazmamanız daha doğru olacaktır konuya. Baksanıza ekran kartını düşüreyim mi demiş. Bunun sebebi yazdığınız o mesajlardan dolayı.

Orada örnek verdim. Mesele sizin yetiyor veya yetmiyor dememeniz değil. Anlamışındır umarım özünü.

Emin olmadığım bir durum yok ortada, kararsız bırakacak bir öneride de bulunmadım, sadece önüne seçenek sundum. Ben böyle söyledim diye direk gidip de 600W alacak hali yok, başka insanların da burada yorum ve fikirlerini alarak en doğru kararı kendisi vermeli. Örnek belirtmeniz konusunda herhangi bir problem yok, anladım ne demek istediğinizi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı