i5 9600KF Isınma Sorunu boşta bile 90 derece

Soğutucunun fanı ters takılmış olabilir başka açıklaması yok kasa hava almasına dikkat edin drop ve kasma sorunları ısından dolayı muhtemellen yeni soğutucuyu sipariş etmediyseniz bir bakın fanınana

Yeni bir soğutucu ve termal macun sipariş ettim. Fan ise düzgün bağlı. Kasanın içi püfür püfür. Acaba soğutucunun iletiminde mi bakır kısmında mı sorun var ?
Kapatın pc yi öyle kullanmayın işlemci yanar. Büyük ihtimalle soğutucuda problem olabilir. Vatan mağazasına gidip baksınlar sisteme sorunu anlatın. Yarın açıkmı bilmiyorum tabi. Garantiye yollarsınız. Dediğim gibi işlemci yükte bile 55-60 derece de çalışması lazım.
Chrome a girebilmek için işlemciyi %50 ye alıp kullanıyorum. Bakalım açık olursa gitmeyi düşünüyorum.

Yeni bir soğutucu ve termal macun sipariş ettim. Fan ise düzgün bağlı. Kasanın içi püfür püfür. Acaba soğutucunun iletiminde mi bakır kısmında mı sorun var ?

Chrome a girebilmek için işlemciyi %50 ye alıp kullanıyorum. Bakalım açık olursa gitmeyi düşünüyorum.
pc kapalı iken soğutucu küçük haraketlerle ufak şeklde oynatmayı denermisin küçükte olsa harekt ediyosa oturmamıştır sarince bi dokun

pc kapalı iken soğutucu küçük haraketlerle ufak şeklde oynatmayı denermisin küçükte olsa harekt ediyosa oturmamıştır sarince bi dokun
tamam deniyorum.
Ve şöyle işlemci gücü %50 de şu an eğer %100 e alırsam boştayken 85 derece altına inmiyor.
PC kapalı iken soğutucu küçük haraketlerle ufak şeklde oynatmayı dener misin küçükte olsa harekt ediyorsa oturmamıştır sarince bir dokun.

Merhaba tekrardan. Böyle bir boşluk var soğutucu ile işlemci arasında olması gerek bu mu yoksa bu mu yanlış?

WhatsApp Image 2020-05-10 at 10.48.40.jpeg

tamam deniyorum.
Ve şöyle işlemci gücü %50 de şu an eğer %100 e alırsam boştayken 85 derece altına inmiyor.

Merhaba tekrardan. Böyle bir boşluk var soğutucu ile işlemci arasında olması gerek bu mu yoksa bu mu yanlış?

WhatsApp Image 2020-05-10 at 10.48.40.jpeg
Merhaba ayaklardan birini ters takmışlar sanırım değiştirdim. Tekrar monte ettim. %100 e aldım işlemciyi boşta bu şekilde oldu. Çekirdek 2 arada 56 derece falan oluyor.
asdasdasd.png

Sorun çözüldü. Konu kilitlenebilir. Soğutucunun ayaklarından birisi ters takılmış, değiştirince problem ortadan kalktı. Herkese yardımları için çok teşekkürler..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı