i5 9600KF'den i7 10700K'ya geçilir mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
PUBG'de 9600KF (5 GHz) ile 2K'da minimum 130 civarı FPS alıyorum, oyunda en düşük FPS aldığım zamanlarda, ortalama 160 170 civarı. 10700K'ya geçersem minimum FPS'im 150'lere çıkar mı? FPS düşmesinden nefret ediyorum, yeri geliyor 170-180 FPS ile oynarken bazen de 130'lara düşüyor.

Neden AMD değil?

İş yeri bilgisayarında olduğum için attığınızı görüntüleyemiyorum (PC kısıtlı), içerik nedir özetle?
Maddi olarak sizi zorlamayacaksa geçebilirsiniz elbette. Anakartı değiştirmeniz gerektiğini unutmayın. Elbette FPS'de ciddi bir artış olacaktır.

Elimdeki anakartı ve işlemciyi satıp yeni anakartın nakit parasını çıkarırım ve işlemciyi de taksitle aldığımda çokta zorlamaz beni ama değer mi sizce? 9900K ayarında bir işlemci 10700K. Dediğiniz gibi ciddi artış olacaksa geçmek istiyorum.

i5 9600KF'ye OC yapılmış ve 5.00 GHz seviyesine çıkarılmış. Hemen hemen i7 10700K ile aynı performansı veriyor.

i5 9600KF'ye OC yapılmış ve 5.00 GHz seviyesine çıkarılmış. Hemen hemen i7 10700K ile aynı performansı veriyor.

O tarz videoları çok izledim hocam, zaten o yüzden tereddütteyim. Peki bu FPS dalgalanmalarının çözümü ne olmalı sizce? Oyunun optimizasyonundan kaynaklı olduğunu biliyorum elbet ama PC upgrade yaparak en azıdan azaltabilir miyiz bu FPS düşüşlerini?

FPS dalgalanması genellikle RAM veya darboğaz sebebiyle olur. Sizin sisteminizde böyle bir eksiklik görülmüyor. PUBG'nin optimizasyonu çok iyi değil. 130'lara kadar düşmesi de sizi rahatsız etmez diye düşünüyorum. Eğer 100 veya altına düşerse 144 Hz kullandığınız için takılma hissi oluşabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…