i7 10700 işlemci boşta 60 derecede çalışıyor

100 dereceye çıkınca Görev Yöneticisi'nden saat hızına bak kaç MHz'ye düşürmüş. 2.9 GHz temel hızıymış zaten 3'lerde falan çalışıyordur o bu sıcaklıklarla. Throttling yiyeceğine 2.9'da çalışsın idareten Turbo'yu kapat.

Bende de 11700K vardı ilk zamanlar stok fanla kullanıyordum boşta 55 dereceler falan en ufak yükte hemen 100 zorluyordu bir de yanında 1660 super var yani deli gibi darboğaz da var, işlemci kullanımı daha %3-%5 gibiyken 100 derecelere ulaşıyordu bir de boşta 5.0ghz çalışıyordu dereceler 100e dayanınca 4.2 falan iniyordu ilk kryonaut aldım denedim birşey değişmedi sonra kule tipi aldım idare ediyor.

Kule tipi soğutucu olarak da deepcool'un ak400 zero dark plus kullanıyorum ama dereceler yine biraz fazla gibiydi bir arkadaş biostan cpu lite load ayarını değiştirdim, defaultta yanlış hatırlamıyorsam mod7 de idi, tek tek deneyerek mod5 veya mod4 e kadar indirdim stabil olan ayarda kaldım derecelerde çok iyi bir iniş vardı.

Hocam ekran kartınızada macun yenilemesi yaptınız mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim i3 10105F de boşta 40 derece ama tam yükte test ettiğimde 100 dereceyi buluyor stok fanla i7'nin bu kadar ısınması normal.

1200TL bütçeniz var ise alın geçin rahatlıkla soğutur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…