i7 10700 işlemci stres testi GHz düşmesi

Marses

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhabalar, i7 10700 işlemcim (CPU-Z, AIDA64, Prime95) stres testlerinde GHz düşüşü yaşıyor.

CPU-Z programında multi thread testinde testi başlattığım an 5600 gibi bir değer alıyorum ve yaklaşık 2-3 saniye sonra seslerden ve BIOS'tan anladığım kadarı ile fan hızı %100 oluyor, multi thread puanı 5600'den aşağıya doğru iniyor ve 4400 civarlarında sabitleniyor.

Diğer programlarda ise durum yine aynı GHz düşüşü yaşıyorum 85 dereceden sonra.

Yani işlemcim kendini Boost etmeyi bırakıyor ve %100 kullanım 4.60-4.70 GHz değerlerim %100 kullanımda 3.60 GHz'ye kendini sabitliyor.

Bunun ısı ile olduğunu düşünüyorum zira stok soğutucu takılı üzerinde ama tam olarak yeterli bir kaynak bulamadım internet üzerinde.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem bilgilerim: i7 10700 - Z490 GAMING Plus - RXT 2070 Super +500 GB SSD + HyperX 8 GB 3200 MHz RAM (yakın zamanda X2 olacak stok bekliyorum aldığım yerden)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle herkese merhabalar, i7 10700 işlemcim (CPU-Z, AIDA64, Prime95) stres testlerinde GHz düşüşü yaşıyor.

CPU-Z programında multi thread testinde testi başlattığım an 5600 gibi bir değer alıyorum ve yaklaşık 2-3 saniye sonra seslerden ve BIOS'tan anladığım kadarı ile fan hızı %100 oluyor, multi thread puanı 5600'den aşağıya doğru iniyor ve 4400 civarlarında sabitleniyor.

Yani işlemcim kendini Boost etmeyi bırakıyor ve %100 kullanım 4.60-4.70 GHz değerlerim %100 kullanımda 3.60 GHz'ye kendini sabitliyor.

Bunun ısı ile olduğunu düşünüyorum zira stok soğutucu takılı üzerinde ama tam olarak yeterli bir kaynak bulamadım internet üzerinde.

Sistem bilgilerim: i7 10700 - Z490 GAMING Plus - RXT 2070 Super +500 GB SSD + HyperX 8 GB 3200 MHz RAM (yakın zamanda X2 olacak stok bekliyorum aldığım yerden)
Sıcaklık değerlerini neden paylaşmadınız ?
Düzenleme: Kusura bakmayın sıcaklık değeri gözümden kaçmış. Sıcaklık değeri yükselince işlemci kendini soğutmak için GHz düşürüyor.

@RTX 3080 Titanium @Silinen üye @prex hepinize değerli yorumları için teşekkür ediyorum.

Aklıma takılan bir başka sorun daha var sıcaklık yüzün evet fakat benim gibi aynı işlemci ve stok soğutucuyla aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba var ise yazabilirse sevinirim.
Korkum şu işlemcimin sıkıntılı çok düşük bir ihtimalde olsa arızalı ürün olması.

Sıvı soğutma veya güzel verimli bir kule tipi işimi kesin olarak çözer mi ? Önerilerinizi bekliyorum.

i7 9750H (laptop) 100 derecede düşüş yaşamıyorum.

@RTX 3080 Titanium @Silinen üye @prex hepinize değerli yorumları için teşekkür ediyorum.

Aklıma takılan bir başka sorun daha var sıcaklık yüzün evet fakat benim gibi aynı işlemci ve stok soğutucuyla aynı sorunu yaşayanlar var mı acaba var ise yazabilirse sevinirim.
Korkum şu işlemcimin sıkıntılı çok düşük bir ihtimalde olsa arızalı ürün olması.

Sıvı soğutma veya güzel verimli bir kule tipi işimi kesin olarak çözer mi ? Önerilerinizi bekliyorum.
Intel'in stok fanları berbattır hocam. Core i5'ten sonrakilere stok fan yetmez genelde. Dediğim gibi, sıvı soğutma veya güzel bir kule tipi soğutucu işinizi kesin çözecektir.

@prex teşekkür ederim vatan bilgisayardan almıştım sistemi oradaki kişilere de danıştım birkaç soğutucu önerdiler, peki Arctic Freezer 34 eSports DUO - Intel / AMD Uyumlu, 2 Adet BioniX P Fanlı, 4x Isı Borulu, PWM Fanlı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00060A) | Teknobiyotik bu soğutucu hakkında bir düşünceniz var mı ?
Veya başka bir sıvı veya kule tipi bir soğutucu öneriniz var ise de bilmek isterim.
O soğutucunun önerildiğini bir çok kez gördüm. Ama @RPM hocam daha iyi biliyor, bu fiyatlarda güzel bir sıvı soğutucu biliyordu sanırım kendisi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı