i7-10700 işlemcide 100 derece sıcaklık normal mi?

bonjour

Megapat
Daha fazla  
Selam.

Arkadaşımın yeni aldığı bilgisayarda aşırı ısınma sorunu var, işlemci masaüstünde boşta 70+ derece, Chrome. Vs video izlerken 80-85 derece, oyunda ise 95+ dereceye dakikalar içerisinde çıkıyor. Garanti kapsamında İncehesap'a gönderdik kasayı, 1 haftadan uzun bir zaman sonra bu değerlerin normal olduğunu söyleyip kasayı gönderdiler. İşlemcide 100 derecenin neyi normal anlayamıyorum? 30dk oyun oynayınca 100 derece olacak 98'de kendimiz korkup kapattık bilgisayarı? Bu durumda ne yapılabilir? Garantide biz test ettik ısınma yok, bu değerler zaten normal değerler. Vs denildi.

Ek olarak ürünü düşürüp kasanın ayaklarını kırmışlar, kargoya verdiklerinde kırıldığını söylediler ve bu yüzden 3 gün ekstra beklettiler.

İşlemci: Intel Core i7-10700 2.9Ghz, 8 Çekirdek 16MB Ön Bellek, Soket 1200 İşlemci - incehesap.com
Kasa: MSI MAG Forge 100R B65 650W 80+ Temperli Cam 3x120mm Fan USB 3.2 ATX Mid-Tower Gaming (Oyuncu) Kasa - incehesap.com
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid 240R V2 ARGB 240mm İşlemci Sıvı Soğutucu - incehesap.com
Anakart: MSI H510M PRO Intel H510 Soket 1200 DDR4 3200MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart - incehesap.com

Not: Kasayı yazanlar dışında diğer donanımlarıyla(bellek, SSD, ekran kartı. Vs) ile İncehesap'dan aldık.

Sıvı soğutucu ile bu değerler tabii ki normal değil sıvı soğutucu veya işlemcide muhtemel problem var.

O sıcaklık değerleri bana hiç normal gelmedi. Bende 11400F var artctic Freezer Duo 2 hava soğutma ile oyunlarda 70 dereceyi görmedim daha. 1 senedir kullanıyorum ve oyunları 2K 144Hz de yüksek ayarlarda oynuyorum. FH4, Diablo3, Witcher 3, RD2 bazı örnekler.

İşlemci fazla güç tüketen bir işlemci mi ona bakmak lazım 1.si, 2.si de 2 fanlı radyatörlerin performans sıkıntıları olabilir mi acaba emin olamadım, su soğutma konusunda tecrübeli biri bilgi verirse daha iyi olur. Biz havacıyız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…