i7 10700K için 1700 TL sıvı soğutucu önerisi

dtkorkut

Centipat
Katılım
12 Temmuz 2020
Mesajlar
46
Değerli forum üyeleri,

Kapalı sıvı soğutma sistemlerinde bolca alternatif var. Biraz yurtiçi ve yurt dışı forumları araştırdım lakin sıvı soğutmaya karar veremedim. Yapılan testlerin ortamları, testlerin tarafsız yapılıp yapılmadığı veya hangi termal macunlarla yapıldığı belirsiz. Hemen hemen birbirlerine yakın değerler veriyorlar gibi görünselerde kalite, performans, ses, garanti ve RGB gibi kavramlar insanın kafasını karıştırıyor.

İşlemcim i710700K ileride ufak tefek OC yapmak niyetindeyim. Kasa ASUS Helios. Anakart ASUS TUF Z490 PLUS. Bütçe ise 1700 TL.
Sıvı soğutma olarak, aşağıdaki sıvı soğutucuların hangisinden daha iyi performans alırım, hangisi garanti konusunda daha iyi ve hangisi daha sessiz çalışır? Performans, garanti ve ses olarak ortalamada hangisini tavsiye edersiniz? Görsel olarak hepsi bence güzel. Bunlardan birisini alma niyetindeyim, deneyimlerinizi aktarırsanız memnun olurum. Birçoğunun incelemelerine baktım ama kararsız kaldım.

SilverStone PF360-ARGB.
ASUS ROG STRIX LC 240 RGB.
Corsair H115I RGB Pro XT 280mm veya Corsair H115I RGB Platinum 280 mm.
Gigabyte Aorus Liquid cooler 240 veya 280 mm.

 
Bir kere Aorus kullanamazsınız, RGB girişi farklı diye biliyorum, ModArt incelemişti. Asus LC serisi sıkıntı çıkartıyor diye biliyorum, önermem. Corsair kalitelidir ama fiyatlar biraz tuzlu. Geriye zaten tek seçenek kalıyor, arkadaşlar da önermiş; PF360, ben de öneririm, üzmez. 😁
 

Geri
Yukarı