i7-10870h 0.79 GHz'de kalıyor

Bruh G

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
Arkadaşlar laptopum Monster Tulpar T7 22.1 işlemcisi: i7-10870h, ekran kartı: RTX 3060.
Benim problemim şu 2 gün önce durduk yere işlemcimin hızı 0.79 GHz'ye sabitlendi hiçbir program kullanmıyorum sadece GTA oynuyorum artık GTA'ya bile girmiyor.
Çok araştırdım ThrottleStop diyor bir uygulama var onu kullanıp işlemcinin hızı çıktı ama gene bir faydası olmadı çünkü bu sefer de işlemciyi kullanamıyor yani hızı 4.5'e kadar çıkıyor ama kullanımı %30 da falan kalıyor bir çok araştırdım format attım her şeyi yeni kurdum gene aynısı basit çözümleri söylemeyin mesela güç seçenekleri ya da tasarruf Mod'u falan hepsini denedim olmuyor bugün cevap gelmez ise yarın teknik servise vereceğim ama gene bir umut size sorayım dedim korsan hiçbir oyun ve uygulama kullanmam ve zaten şu anda yüklüde değil. İstediginiz her testi verebilirim.
Bir de şunu keşfettim bilgisayarımı şarja takınca işlemcim takılmıyor normal çalışıyor ama normal hızda yani oyun falan yine zor oynanır da işlemcinin sıkıntısı kalmıyor ama şarja takınca biraz normal olup tekrar 0.79 GHz'ye takılıyor kalıyor böyle sorunu çözen olmamış hiçbir forumda, çok fazla sorun vardı bunun gibi ama hiçbir çözümü bulunmamış. Konuyu üste falan çıkartın cidden çok sorun. Teşekkürler.
Bu arada 3 gün önce laptopu teknik servisten getirdim termal macunları falan yeni yani.

BIOS'tan işlemcinin hızını sınırlamış olabilir misiniz?

Throttle stop indir, BD prochot tikini kapat. Sorunun çözülür.

Throttle stop indir, bd prochot tikini kapat. Sorunun çözülür.

Hocam onları denedim diye yazdım, basit çözümleri önermeyin dedim. Bu biraz fazla basit değil mi?

BIOS'tan işlemcinin hızını sınırlamış olabilir misiniz?

Yok hocam BIOS'a hiç bulaşmam, programlarla ugrasmam sadece ekran kartını ufak bir overclock yaparım o kadar başka hiçbir şeye karışmam.

Bazı cihazlarda TPM servisleri buna sebep olabiliyor. Benzer bir problemi ben de HP makinemde yaşamıştım. TPM'i kapatıp deneyebilirsiniz. Bir de cihazda ısı problemi var mı? CPU ısısını hiç takip ettiniz mi?

Bazı cihazlarda TPM servisleri buna sebep olabiliyor. Benzer bir problemi ben de HP makinemde yaşamıştım. TPM'i kapatıp deneyebilirsiniz. Bir de cihazda ısı problemi var mı? CPU ısısını hiç takip ettiniz mi?

Hocam ısınma sorunu yoktu ancak ürünü servise verdim ama aldıgımda sorunun ne oldugunu ögrenirim yazarım buraya tekrar.

Hocam sorun şarj sokentindeymiş.
Bu arada böyle sorunların genel sebebi ya batarya ya şarj aleti ya da şarj soketi imiş.

Benim de başıma geldi, laptop şarjı ile alıkalaı sanırım.
Çünk sabit 0.70 alıyordum, birkaç foryumda okudum şarj cihazını cıkarıp prize ve sokete iyice oturttum düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…