i7-10870h işlemcili MSI GE76'ya nasıl undervolt uygulanır?

Merhaba, MSI GE76 model, i7-10870h işlemcinin sıcaklığı oyunlarda 95 dereceleri buluyor, 80-85 aralığına da düşüyor ancak ağırlıklı olarak 95 derecece civarında seyrediyor. Undervolt işleminin işime yarayacağını düşünsem de Çözüldü: i7-10870h undervolt ayarları nasıl olmalı? konusunda @erengore hocamın anlattıklarını takip ettim, diğer başlıkları da aradım ama bir çözüm bulamadım. Bu konuya da baktım (Rehber: MSI laptoplarda işlemci sıcaklığını düşürme) olmadı en son buna başvuracağım sanırım, bilemiyorum belki de macun falan işine bakacağım, sinir bozucu olmaya başladı cidden.
Neyse, öncelikle throotlestop programında CPU Core'un kilitli olduğunu gördüm, kilit açma başlığındaki maddeleri uyguladım, sonra BIOS'tan Secure Boot özelliğini de iptal ettim ancak kilidi aktif edemedim. Bu sıcaklıkların normal olduğunu okuduğumu hatırlıyorum (yanlış da hatırlıyor olabilirim) ancak kasa el yakacak hale geliyor ve bir dünya para saydığım ki şimdi aynı parayı saysam da yenileyemeyeceğim cihaz uzun vadede ciddi hasar görecek endişesi yaşıyorum. Hatta 1 senedir kullandığım için zarar vermiş de olabilirim.
Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam yaptınız mı undervolt işlemini? Yaptıysanız memnun musunuz? Ayarlarını da hatırlıyorsanız söyler misiniz? bende msı ge76 raider 10-ug kullanıyorum. 10870h işlemciye sahip. i7-10870h undervolt ayarları nasıl olmalı? konusundaki ayarları denedim ama oyunlar açılmıyor laptop restart atıyor. bazende laptop açılmıyor bile.

Hocam yaptınız mı undervolt işlemini? Yaptıysanız memnun musunuz? Ayarlarını da hatırlıyorsanız söyler misiniz? bende msı ge76 raider 10-ug kullanıyorum. 10870h işlemciye sahip. i7-10870h undervolt ayarları nasıl olmalı? konusundaki ayarları denedim ama oyunlar açılmıyor laptop restart atıyor. bazende laptop açılmıyor bile.
Sistem aynı olsa da işlemci silikon kaliteleri genelde hep farklıdır. Bu şans işi. Sizin silikon kalitesiz olabilir. UV şansınız düşüktür bu durumda. Siz hangi değerde sorunlar yaşadınız? -60 üstünde sorun yaşadınız mı?

Sistem aynı olsa da işlemci silikon kaliteleri genelde hep farklıdır. Bu şans işi. Sizin silikon kalitesiz olabilir. UV şansınız düşüktür bu durumda. Siz hangi değerde sorunlar yaşadınız? -60 üstünde sorun yaşadınız mı?

Hocam -60 derken CPU Core mu cache mi?
Kendime göre nasıl ayarlayıp test edeceğimi bilmediğim için ben direk ezbere orada verilen tüm ayarları aynen yaptım. Eğer WhatsApp'ya da başka bir şekilde hızlı iletişim kurma imkanımız varsa bana çok yardımcı olmuş olacaksınız.

Hocam -60 derken CPU Core mu cache mi?
Kendime göre nasıl ayarlayıp test edeceğimi bilmediğim için ben direk ezbere orada verilen tüm ayarları aynen yaptım. Eğer WhatsApp'ya da başka bir şekilde hızlı iletişim kurma imkanımız varsa bana çok yardımcı olmuş olacaksınız.
Benden haber bekleyin. Yeniden yazacağım. TeamViewer ile bakarız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı