i7 12650H işlemci için yapılan undervolt ayarı iyi midir?

ibohappy

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba, normalde LoL'de kısıtlama yapmadan önce ortalama 30-31W güç tüketip ekteki gibi sıcaklık değeri veriyordu sonrasında bunu 22W'ye çektim ve şimdi fotoğraftaki gibi değer veriyor. Sizce bu güç ayarı iyi mi daha kısmalı ya da arttırmalı mıyım? 78-83 derece arası gidip geliyor fazla bir FPS kaybı olmadı.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    145,7 KB · Görüntüleme: 26
  • 1.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 24
  • 2.png
    136,7 KB · Görüntüleme: 29

Merhaba hocam sizin CPU macun zamanı gelmiş. 30W da bu kadar ısınması lazım.

Not1: Görseldeki gibi 50fps kaybı yok anlık olarak öyle gelişmiştir, ki 240fpsde sabit oynuyorum. Gerçi monitör 144hz üstü farketmez ama 240'a alıyorum oyun sonlarında 200 küsürde takılıyor.

Not2: Bu uygulamanın sürekli arka planda çalışması mı gerekiyor?

Merhaba hocam sizin CPU macun zamanı gelmiş. 30W da bu kadar ısınması lazım.
Mayısta İstanbul'da msi servisine bizzat kendim götürdüm bakım yaptıklarını ve macun sürdüklerini söylemişlerdi. Bunu yapıp yapmadıklarını bilmiyorum umarım yalan atmamışlardır.

Undervolt yapmadın, gücünü düşürdün. Frekansı da düşmüş. Intel 12.nesil H serisi fiziksel olarak voltaj düşürme işlemlerine kapalı.

Performanstan mutluysan öyle kullanabilirsin.
Sizce 22w çok mu az, youtubede gördüğümde 30wde millet bu dereceleri alırken hatta daha da azını 22w'de 82-83 bu civarlarda takılıyorum çok garip. Bu işlemci sanırım çok fazla ısınıyor doğru mu?

@ibohappy işlemciyle alakalı bir durum değil, laptop soğutmasıyla alakalı. Bendeki Gigabyte AORUS laptop i7-12700H'ı 90-95W'da bile KIŞIN soğutabiliyordu mesela.

Hava sıcaklıkları da çok etkili. 40 derece yaz sıcağında laptop da cayır cayır yanar, -5 derece kış soğuğunda laptop da serin çalışır.

Odada klima var mı? Laptop sert zeminde mi duruyor? Laptopların çoğu alttan hava alır, yandan ve arkadan verir. Alttaki ızgaralar rahatlıkla hava alabiliyor mu? Laptopun altına ızgaraları kapatmayacak şekilde kitap vs. koyup yükselterek daha rahat hava almasını sağlayabilirsin. Vantilatör vs. varsa laptopun altından serin hava geçirecek şekilde çalıştırmayı deneyebilirsin.

Laptopun tam modeli nedir?

Son düzenleme:
Msi Katana B12VGK var, rtx 4070li olan. Laptopun altında zalman ns2000 soğutucu var onun üzerinde duruyor.

Merhaba, bir şey yazmadığınız için tekrar yazmak durumunda kaldım da çözüm öneriniz var mı? Voltajı kısıncada fps düşüyormuş gibi gelmeye başladı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…