Çözüldü i7 12650h - RTX 3050 Ti laptopta sıcaklık 90 derecenin üstüne çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ali Köksoy

Zeptopat
Katılım
30 Ocak 2023
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba, bilgisayarımı daha yeni aldım aktif olarak 2 haftadır kullanıyorum bilgisayarım Subnautica gibi oyunlarda ort 70-80 derece bantlarında geziyordu fakat bugün oyuna girdiğimde sıcaklık 90 dereceninin üstüne çıktı aynısı Valorant'ta da oldu sıcaklık 65-70 derece bandında seyrederken 88 derece bandına çıkmaya başladı ayarlarda bir değişim kesinlikle yapmadım her zamanki gibi oynadım sizce neden böyle oldu? Bir de bilgisayarın özellikleride şu şekilde i7 12650h RTX 3050 Ti bilgisayarın markası HP sizce bu da etkiler mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Çözüm
Bilgisayarın altında havalandırma delikleri var fakat açık bir şekilde hava almıyor laptop standı kullanmıyorum pump out derken macunun yenilenmesi mi gerekiyor yani? Cevaplarsan sevinirim.

İlk önce silgi gibi bir şeyle altını yükseltip dene, evet eğer pump out olduysa değiştirmen lazım.
Laptoplarda bu genel bir sorun laptopun hava sikülasyonu modelden modele değişebilir ve genellikle laptopun altının kapalı olmasından kaynaklıdır laptopun yeterince iyi havalndığını düşünüyorsan ve soğutucu kullanıyorsan fabrikasyon kaynaklı termal macunlarda sorun olmuş olabilir tavsiyem soğutucu kullanmıyorsan soğutucu kullanman eğer kullanıyorsan garantiye göndermen çünkü fabrikasyondan kaynaklı bir sorun varsa laptopu kendin tamir etmen halinde garanti kapsamından çıkar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı