i7 12700F'i 4 GHz'ye sabitlemek mümkün mü?

304436

Hectopat
RAM
TForce 16 GB 3600 2x8
Merhaba,
i7 12700F ve H610 S2H DDR4 kombinasyonu kullanıyorum. Sorum kısa ve net.
İşlemcinin belirtilen Max GHz'ine bile getirmeden sabit olarak 4.00GHz gibi bir hıza kilitlemek mümkün mü?
Overclock gibi hız aşırtarak 5.0 GHz gibi hızlara çıkmak değil ama 4.0 - 4.1 gibi hızlara getirerek sabit tutabilir miyim?
Bunu H610 chipsetli bir anakart üzerinde yaparsam sorun çıkar mı yoksa overclock destekleyen bir anakarta geçmem gerekir mi?
İşlemcimde ki F ibaresi bunu engeller mi? K serisi olsaydı yapabilir miydim?

Merhaba,
i7 12700F ve H610 S2H DDR4 kombinasyonu kullanıyorum. Sorum kısa ve net.
İşlemcinin belirtilen Max GHz'ine bile getirmeden sabit olarak 4.00GHz gibi bir hıza kilitlemek mümkün mü?
Overclock gibi hız aşırtarak 5.0 GHz gibi hızlara çıkmak değil ama 4.0 - 4.1 gibi hızlara getirerek sabit tutabilir miyim?
Bunu H610 chipsetli bir anakart üzerinde yaparsam sorun çıkar mı yoksa overclock destekleyen bir anakarta geçmem gerekir mi?
İşlemcimde ki F ibaresi bunu engeller mi? K serisi olsaydı yapabilir miydim?

Neden böyle bir şey yapma gereksinimi duyuyorsunuz ki fazla sıcaklık bilgisayarın ömrünü kısaltır gerektiğinde bu işlemci kendi GHz'sini yükseltiyor zaten oyunlarda o yüzden ısınıyorlar zaten eğer masaüstünde Chrome falan daha hızlı bir gezinti yapmak istiyorsanız MSConfig'den çekirdeklerin hepsini aktif edin ama bu durumda da boşta bütün çekirdekler çalışacağı için israf olur hele öyle bir işlemci için gerek olduğunu düşünmüyorum bunun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı