i7 12700H işlemci 89 dereceye ulaşıyor

GPU ve CPU çok ısınıyor ancak LoL oynadığım için GPU çok dert yaratmıyor. Maçtayken baktığımda GPU 70 derecelerde CPU 89 derecede oluyor genelde. Oyun inanılmaz kasıyor. 90 100FPS civarı alıyorum. Monster Tulpar T7 v20.5 kullanıyorum. RTX 3060 ve i7 12700H var. Bu sistemle bu FPS değerlerini almıyor olmam lazım dolayısıyla sıcaklıktan ötürü işlemcinin kendini kısıtladığını düşünüyorum.
İlk olarak sıcaklıkları fan temizliği ve termal macun yenilemek dışında düşürmenin veyahut bilgisayarın 89 derecede değil de 95 derecelere kadar çıkmasını, kendini kısıtlamamasını sağlamanın bir yolu yok mu? Ttc offset diye bir duruma rastladım sanırım bunu açarsam derece 100'e kadar izin verebiliyorum. Bu durumda işlemcime zararı olur mu?
İkinci olarak Monster kullanıyorum alalı 2 yılı aşkın oldu hiç bakım yaptırmadım. Termal macun + fan temizliği yani genel bakım sorunumu çözer mi? Nasıl servise ulaştırabilirim laptopu?

Bakımdan dolayı ısınıyor. Bakım yaptırın termal macun ve temizlik 5-10 derece en az artırıcaktır. Monster bu işi hızlı yapıyor bi kaç güne elde edersiniz.

Sıcak havalarda notbookların soğutması oyun oynarken cortluyor. Antalyada yaşarken 2 notbook yakmışlığım var. Bu konuda tavsiyem kaliteli soğutucu altlık kullanmanız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı