i7 13700F RTX 3060 sistem ne kadar eder?

EmreBB

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistemim içinde işlemci anakart ve RAM'i satıp AM5'e geçiş yapmak istiyorum. Olmadı sistemi satacağım. Sistemin ederi kaç TL'dir?

işlemci: Intel Core i7 13700F.
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB DDR4 3200.
ekran kartı: ASUS GeForce RTX 3060 Dual 12 GB.
anakart: ASUS ROG STRIX B760-A Gaming Wi-Fi D-4
SSD: Samsung 970 EVO Plus 500 GB.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 500 GB.
soğutma: Corsair H100 RGB.
Power Supply: FSP Hyper Pro 550.

İşlemci, ram, ssd, anakart, soğutma konusunda güzel bir sistem sadece ekran kartı ona bir tık hafif kalmış.

3060 lı sistemlerin 14-15 bin TL bandına satıldığını düşünürsek sıvı soğutma, iyi bir işlemci vs ile 17 bin civarına satılabilir diye düşünüyorum. Tabi talep meselesi belli olmuyor 20k ya koyup satan da olabiliyor.

İşlemci, ram, ssd, anakart, soğutma konusunda güzel bir sistem sadece ekran kartı ona bir tık hafif kalmış.

3060 lı sistemlerin 14-15 bin TL bandına satıldığını düşünürsek sıvı soğutma, iyi bir işlemci vs ile 17 bin civarına satılabilir diye düşünüyorum. Tabi talep meselesi belli olmuyor 20k ya koyup satan da olabiliyor.
Dediğim parçaları satıp Amd'ye geçmek daha mantıklı geliyor bana

Gerek yok ki i7 13700f zaten güçlü bir işlemci anakart modelin de oldukça iyi AM5 e geçmendeki tek neden ddr5 için olacak o da şuan şart değil. Şimdi sıfırdan işlemci, anakart, ram alacaksın AM5 olması için 7500f bile alsan min 15 bin TL tutarında para gidecek.

Am5 e geçeceksin 15 bin verip ekran kartın yine 3060 olacak 15 bin verip aynı performansı alacaksın ama sadece bir sonraki ekran kartı update i için sistemi düzenlemiş olacaksın bana mantıklı gelmiyor.

Onun yerine mevcut sistemle devam et ya da komple sat. Dediğin parçaları satıp AM5 e geçmene değemz.

Tabiki. Oyunda drop yiyorum bazen. İyi bir ekran kartıda günümüz koşullarıda pahalı tabi artı powerda değiştirmem lazım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı