i7 14700KF RX 6900 XT sistem Valorant'ta düşük FPS veriyor ve stuttering yapıyor

Beko11

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Lexar Ares 6000 mhz 32 GB ram
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 SSD 1 tb
Ekran kartı
Asus tuf 6900xt
Anakart
MSI tomawak z790 wifi
İşlemci
Intel i7 14700kf

Performans ayarları hakkında destek​

Merhaba arkadaşlar,

Bilgisayarımda Valorant oynarken beklediğim performansı alamıyorum. FPS değerleri olması gerekenden düşük ve özellikle oyunu ilk açtığımda anlık takılmalar (stuttering) yaşıyorum. Genel olarak da akıcılık istediğim seviyede değil.

Sistemde Windows 11 Home kurulu. Format sonrası tüm sürücüleri elle ve güncel olarak yükledim. Ancak BIOS, işlemci ve ekran kartı ayarları konusunda tam bilgi sahibi değilim. Bu alanlarda yapılabilecek performans ayarları veya optimizasyonlar hakkında destek almak istiyorum.

Monitörüm: Dell Alienware AW2723DF – 27", 1 ms, 2K, 280 Hz, IPS

Kısacası sistemimden tam verim almak ve Valorant'ta olabildiğince akıcı bir deneyim elde etmek istiyorum. BIOS, CPU veya GPU tarafında yapılabilecek ayarlar konusunda yardımcı olabilecek arkadaşların desteğini bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel 14. nesil işlemcilerde ısınma sorunu vardı, mesela i7 14700kf, 420mm AIO ile, stress testinde 100 dereceye fırlayıp throttling yapıyordu. Sorun bütük ihtimalle işlemcide.

Çözüm 1: Bu işlemciyi satıp AMD veya eski bir Intel işlemci al.

Çözüm 2: Undervolt yap

Uyarı: Son nesillerde öyle şanlı manlı uygun fiyata çok çekirdek gibi gözüktüğüne bakma, mesela i7 14. nesil, 8 P-Core, 12 E-Core, asıl performanslı çekirdekler P-Core, E-Core pil tasarrufu için yapılmış pekte işe yaramayan çekirdekler ve bu yüzden benchmarklarda Intel'in 20 çekirdeği AMD'nin 8 çekirdeğiyle aynı performans oluyor.

Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim
Bilgisayarda DeepCool LS720 360mm sıvı soğutma sistemim var ek olarak sizlere danışmak istiyorum bununla beraber.
Undervolt nasıl yapılır hiç bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Ve satmak istesem ne kadara satabilirim çok olmadı alalı daha bu sene içinde toplandı. Ek: Bu anakarta Intel işlemci harici AMD takmak sorun olmaz mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı