i7 2600 Sisteme Yükseltme Önerisi

cem şenol

Hectopat
Daha fazla  
  • i7 2600
  • 8 GB DDR3 1333 MHz RAM'li
Eski bilgisayarımı yenilemek istiyorum. Özellikle online oyunlarda sistem kararlılığı yok takılmalar donmalar oluyor kalabalık yerlerde veya yaklaşınca PC'de takılmalar ve FPS düşüşleri oluyor. Bu da tabii ki can sıkıcı şuan ki dolar kuru yüzünden 8700K da alamayacağımıza göre AMD işlemci almayı düşünüyorum.

AMD Ryzen 5 1600 işlemci alıp buna uygun bir anakart arıyorum. M2 yuvası olacak ve en önemlisi BIOS update gerekmeyen bir anakart olması gerekiyor. Yani işlemciyi taktığımda görmesi gerekiyor. 16GB DDR4 RAM alacağım şimdi bu işlemciye 2 kanal mı yoksa tek kanal mı daha iyi olur onu da bilmiyorum.

Bütçe olarak da 500-700 TL arası düşünüyorum. Ekran kartım var geçen sene 1050 Ti almıştım onu kullanacağım. GTX 1050 Ti ile bu işlemci arasında bir uyum sorunu olmaz diye düşünüyorum. SSD'im var ileride M2 almayı da düşünüyorum. Bunlara uygun bir anakart arıyorum sorun çıkartmayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı