i7 3740QM GTX 970M FPS düşme sorunu

Önemli değil.
Belki olay görüntüleyiciden sorun anına ait birşeyler bulabilirsin.(event viewer)
Sorunu buldum, 180W AC yetersiz geliyor. İşlemci çarpanlarını düşürünce güç tüketimi azaldığı için sistem çöküşü yaşamıyorum. Malesef 240W AC'ler çok pahalı olduğu için böyle kullanmak zorundayım.

CPU ve GPU beraber stres testine sokulduğunda sorun olmadığını söylemiştin.
Sorun olmuyor ama galiba oyunlarda daha çok enerji tüketiyor. 1038Mhz bost hızına çıkan driver ile denemedim benchmark.
Sanırım GPU 924Mhz'de iken çok az bir güç sorunum var. 1038Mhz'ye çıktığında ise baya bir var. Arada nadir olan bir düşmeydi sanırım oyunda başka güç yiyen faktörlerde girdiği için sorun oluştu.

Nvidia ayarlarından tercih edilen ekran kartı sekmesini bir kontrol eder misiniz? Eğer seçili değilse GTX 970M seçerek deneyin.
Onda sıkıntı yok zaten GPU geçişi gayet düzgün çalışıyor.
Ama anlayamadığım kısım 3630QM'de 45W,
3740QM'de 45W yazıyor. GTX 765M'de 75W, GTX 970M'de 75W yazıyor. Bu güç farkı neyden kaynaklanıyor?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı