i7 3770 işlemci sıcaklığı 100 dereceye ulaştı

yusufcan1636

Hectopat
Yer
BURSA
Sistemim.
RX560 2 GB.
i7 3770.
12 GB RAM.
500HDD.
Fh 4 de FPS biraz arttı sanki ama i5 3470 daha az kullanıyordu kendini galiba.
Rust i5 3470 varken kasıyordu drop çoktu yine aynı Rust da drop düzelir dedim ama olmadı.
Ama i5 3470 ile 720p de oynayabiliyordum şimdi daha çok kasıyor.
Vsyc açık kapatınca birşey değişmiyor.

IMG_20220104_192018.jpg

Son düzenleme:
Daha iyi olabilir, soğutmayla alakalı bir durum. 70'i geçmiyorsa sorun çıkartacağını sanmıyorum.

Moderatör başlığı değiştirmiş sanırım oyundaki kullanım değerlerini soracaktım.
Ayarları en yükseğede alsam düşüğede alsam %90 %100'lerde kullanım ama ekran kartı nı besliyor.

Ev arkadaşım 1060 6 GB ile kullanıyor aynı işlemciyi. Üzerinde Coolermaster Hyper 212 harici bir soğutması var, 60-63 dereceleri geçmiyor.

Her oyunun CPU ve GPU gereksinim, kullanım oranları birbirinden farklı. Ezbere bu işlemci, bu ekran kartıyla bu oyunda bu kadar kulanım gereksinimi duyar demek ancak deneme yanılma yoluyla test edilip, görülmesi gereken bir konu. Ben sizin sorunuzu tam olarak anlayamadım açıkçası.

Bunun haricinde; genel olarak oyunlar GPU kullanımını CPU'dan daha fazla gerektirdiği için, grafik ayarlarını indirmek CPU kullanımını arttıracaktır. CPU'nun %100 kullanıldığı ancak GPU'nun %60 kullanıldığı (rastgele verilen sayılar) durumlarda, işlemcinin belli ki darboğaz yaşadığı ve ekran kartını besleyemediği kısaca anlaşılabilir. Grafik ayarlarını arttırarak, bu sorun çözülmeye çalışabilir. Eğer en yüksek ayarlarda bu veriler köklü değişmiyorsa, bilgisayarda bir darboğaz durumunun olduğu aşikardır.

Oyunlarda GPU kullanımının %90 seviyelerinde, CPU kullanımının bunun biraz daha altında seyir etmesi beklenen optimum kullanım senaryosu olacaktır. İki bileşenin de %100'de kullanıldığı ancak beklenilen performans görülmediği durumlar da bilgisayarınızın kısaca yeterli olmadığı anlamına gelecektir.

Her oyunun CPU ve GPU gereksinim, kullanım oranları birbirinden farklı. Ezbere bu işlemci, bu ekran kartıyla bu oyunda bu kadar kulanım gereksinimi duyar demek ancak deneme yanılma yoluyla test edilip, görülmesi gereken bir konu. Ben sizin sorunuzu tam olarak anlayamadım açıkçası.

Bunun haricinde; genel olarak oyunlar GPU kullanımını CPU'dan daha fazla gerektirdiği için, grafik ayarlarını indirmek CPU kullanımını arttıracaktır. CPU'nun %100 kullanıldığı ancak GPU'nun %60 kullanıldığı (rastgele verilen sayılar) durumlarda, işlemcinin belli ki darboğaz yaşadığı ve ekran kartını besleyemediği kısaca anlaşılabilir. Grafik ayarlarını arttırarak, bu sorun çözülmeye çalışabilir. Eğer en yüksek ayarlarda bu veriler köklü değişmiyorsa, bilgisayarda bir darboğaz durumunun olduğu aşikardır.

Oyunlarda GPU kullanımının %90 seviyelerinde, CPU kullanımının bunun biraz daha altında seyir etmesi beklenen optimum kullanım senaryosu olacaktır. İki bileşenin de %100'de kullanıldığı ancak beklenilen performans görülmediği durumlar da bilgisayarınızın kısaca yeterli olmadığı anlamına gelecektir.

Ama i5 3470'den i7 3770'e geçtikten sonra kullanım değerlerinin düşmesi gerekmiyor mu?
Hem Rust da FPS 40 lara kadar düştü anlamadım ama fh 4 ve fh 5 de grafikleri azaltsamda arttırsamda ekran kartını besliyebiliyor yani grafik arttığındaki CPU kullanımı ile grafik azaldığındaki CPU kullanımı arasında fark yok onu anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı